0 0
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Vispad mjölkchokladganace
150 g Marabou mjölkchoklad
2 dl Grädde
Kolasås
1.25 dl Ljus sirap
2 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
Chokladskålar
100 g Mörk choklad 55%
1 msk Neutral olja
4 st Ballonger
Övrigt
250 ml Mangosorbet
100 g Färska hallon
Citronmellis

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet

  • 30
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Vispad mjölkchokladganace

  • Kolasås

  • Chokladskålar

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet och färska hallon. En enkel nyårsdessert som är rolig att göra och känns lite extra lyxig och fin. Värm på kolasåsen precis innan servering och häll över chokladskålarna så att de smälter.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Börja med chokladskålarna

Blås upp ballongerna så de är lika stora som apelsiner. Smält chokladen och blanda i neutral olja. Doppa ballongerna så du får en skål och ställ den på ett glas med den knuten nedåt. Låt stelna i kylen till att du ska använda dem.
När de är dags att servera så gör hål i ballongerna och vänta en stund tills ballonger drar ihop sig och släpper från chokladen. Den kommer inte lossna direkt men efter ett par minuter märker du att den börjar släppa.

2
Färdig

Vispad mjölkchokladganace

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm på hälften av grädden. Häll över chokladen och blanda tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden och blanda med ganachen. Häll över i en spritspåse och låt sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten.
Om ganachen känns lös kan du vispa upp den litegrann innan du spritsar ut den.

3
Färdig

Kolasåsen

Kolasåsen kan du göra en stund innan det är dags att serve och värma på den precis innan.
Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull och koka upp tills den blir 110 grader varm (ca 10-15 min). Rör om regelbundet.

4
Färdig

Servering

Spritsa ut en större klick vispad chokladganache på en tallrik - dela hallonen på mitten och placera 3 hallonhalvor på moussen. Täck klicken med chokladskålen.
Bredvid chokladmoussen placerar du en kula mangosorbet och 3-4 klickar av chokladganachen, några hallon och lite citronmellis. Ringla över varm kolasås över chokladskålen och och se den smälta ner. Ät och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak
Nästa
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
Föregående
Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak
Nästa
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon

Kommentera