Ingredients
-
Vispad mjölkchokladganace
- 150 g Marabou mjölkchoklad
- 2 dl Grädde
-
Kolasås
- 1.25 dl Ljus sirap
- 2 dl Vispgrädde
- 1 dl Strösocker
-
Chokladskålar
- 100 g Mörk choklad 55%
- 1 msk Neutral olja
- 4 st Ballonger
-
Övrigt
- 250 ml Mangosorbet
- 100 g Färska hallon
- Citronmellis
Directions
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet och färska hallon. En enkel nyårsdessert som är rolig att göra och känns lite extra lyxig och fin. Värm på kolasåsen precis innan servering och häll över chokladskålarna så att de smälter.
Steps
1 Done | Börja med chokladskålarnaBlås upp ballongerna så de är lika stora som apelsiner. Smält chokladen och blanda i neutral olja. Doppa ballongerna så du får en skål och ställ den på ett glas med den knuten nedåt. Låt stelna i kylen till att du ska använda dem. |
2 Done | Vispad mjölkchokladganaceHacka chokladen och lägg den i en skål. Värm på hälften av grädden. Häll över chokladen och blanda tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden och blanda med ganachen. Häll över i en spritspåse och låt sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten. |
3 Done | KolasåsenKolasåsen kan du göra en stund innan det är dags att serve och värma på den precis innan. |
4 Done | ServeringSpritsa ut en större klick vispad chokladganache på en tallrik - dela hallonen på mitten och placera 3 hallonhalvor på moussen. Täck klicken med chokladskålen. |