Ingredients
-
Biff
- 450 g Lövbiff
- 1 tsk Rapsolja
- 1 tsk Sesamolja
- 1 msk Majsstärkelse
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Japansk soya
-
Såsen
- 3 msk Japansk soya
- 3 tsk Strösocker
- 1.5 msk Majsstärkelse
- 1 tsk Sesamolja
- 1 tsk Oxfond
- 0.75 dl Vatten
-
övrigt
- 250 g Broccoli
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 cm Ingefära
- 1 msk Sesamfrön ljusa
- Olja att steka i
- Salladslök
- Jasminris
Directions
Biffwok med broccoli och sesamfrön serverad med ris. Den är enkel att göra och blir väldigt god. Se till att preppa allting innan du värmer på wokpannan. Strimla grönsaker, preppa lövbiffen, blanda såsen i en skål och koka riset. När det är gjort går det snabbt att woka.
Komplettera gärna med vegetariska minivårullar till, det är väldigt gott!
Steps
1 Done | Marinera biffen + koka risetBörja med biffen. Strimla den och blanda sedan med olja, bakpulver, majstärkelse & japansk soja. Låt stå och marineras i ca 30 min. |
2 Done | SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3 Done | ÖvrigtRiv vitlöken och ingefäran. Skär broccolin i buketter. |
4 Done | Börja wokaStek biffen i olja på hög värme tills den fått färg. Ställ åt sidan. |
5 Done | ServeraServera woken med ris och förslagsvis minivårrullar till. |