0 0
Krämig risotto med smörstekt sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

4 dl Risottoris
3 dl Vitt vin
2 st Schalottenlök
1 st Vitlöksklyftor
100 g Parmesan
1.5 liter Grönsaksbuljong
25 g Smör
Olivolja
Peppar
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig risotto med smörstekt sparris

  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Krämig risotto med smörstekt sparris. Så himla gott! Det viktigaste enligt mig för en krämig och god risotto är parmesan, en stor klick smör och låta den koka långsamt genom att tillsätta lite buljong åt gången, blanda och låta buljongen koka in innan man tillsätter mer.

 

Gillar du inte sparris eller är inte sparrisen i säsong så kan du toppa med t.ex krispigt stekt svamp eller grönkål!

Andra rätter med sparris

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Citronrisoni med smörstekt sparris

Krämig sparrispasta

Steg

1
Färdig

Koka upp 3 grönsaksbuljongtärningar i 1.5 liter vatten.
Hacka och fräs löken i olivolja. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt. Vänd sedan i vinet och låt det koka ner.

2
Färdig

Tillsätt sedan 3 dl grönsaksbuljong och låt koka ner. Tillsätt sedan 1-2 dl grönsaksbuljong tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Rör om regelbundet men inte hela tiden.

3
Färdig

När riset är klart. Den ska vara krämig i slutet så tillsätt lite buljong om du har kvar (1dl) så håller den sig krämig när den svalnat. Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en smör. Salta om det behövs och peppra efter smak.
Servera med lite parmesan och smörstekt sparris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kycklingsoppa
Föregående
Klar kycklingsoppa med grönsaker
simit
Nästa
Turkiska kringlor – simit
kycklingsoppa
Föregående
Klar kycklingsoppa med grönsaker
simit
Nästa
Turkiska kringlor – simit

Kommentera