0 0
Supergoda churros – hemmagjorda churros

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2.5 dl Vetemjöl
1 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 g Smör
0.75 dl Vatten
0.75 dl Mjölk
1 nypa Salt
3 st Ägg
1 liter Neutral olja till friteringen
Topping
1 msk Kanel
0.75 dl Strösocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supergoda churros – hemmagjorda churros

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Goda och söta små churros. Churros påminner om munkar men är frasigare och kräver ingen jäsning. Du gör en deg genom att värma upp den i kastrullen och vispar sedan i ägg när smeten svalnat. För att fritera churros behöver du ha en spritspåse. Tyllen jag använder är Wilton 1M och ger churros med räfflor.

Jag rullade mina churros i kanelsocker som är det traditionella, men det är även gott att doppa i dulce de leche eller smält choklad. Jag tyckte det vart riktigt gott med kanelsockret, blir lite som kanelbulle!

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Lägg smör, vatten, mjölk, socker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills smöret och sockret smält ihop. Tillsätt då mjölet och vänd ihop med en slickepott tills det bildas ett tunt vitt skikt på botten av kastrullen. Ta ut smeten och lägg över den i en bunke. Låt svalna i 3-4 min.

2
Färdig

Vispa smeten i 2-3 minuter. Den kommer bli smulig och det ska den vara. Tillsätt sedan 1 ägg åt gången. Antal ägg beror på storleken på äggen. Är din ägg små så kan du behöva 4 st och är de stora kan de räcka med 2. Men tillsätt 1 ägg åt gången och vispa in det innan du tillsätter det andra. Smeten ska vara spritsbar.

3
Färdig

Fritera churros

Lägg över smeten i en spritspåse. Jag änvänder tyllen Wilton 1M. Din tylls storlek kommer avgöra hur länge du behöver fritera. Större tyll - tjockare churros och längre friteringstid.
Värm en kastrull med olja till ca 170-180 grader - matolja, solrosrolja eller rapsolja funkar bra.
Spritsa ner en par churros åt gången och fritera tills de är gyllene och fina. Ca 2-3 minuter (obs att det beror på spritsens storlek).

4
Färdig

Blanda kanel och socker och rulla churrosen så fort de är färdiga. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Goda tekakor
Föregående
Goda tekakor
Grekisk pastasallad med kyckling
Nästa
Grekisk pastasallad med kyckling
Goda tekakor
Föregående
Goda tekakor
Grekisk pastasallad med kyckling
Nästa
Grekisk pastasallad med kyckling

Kommentera