0 0
Goda tekakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 dl Vetemjöl
25 g Jäst
2.5 dl Mjölk
1.5 tsk Salt
50 g Rumstempererat smör
2 msk Ljus sirap

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Goda tekakor

  • 90 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mjuka och goda tekakor som passar perfekt till frukost eller brunch. Jag använde stansningar för att stansa ut mina tekakor och använde en mindre storlek. Du kan själv välja hur stora du vill göra!

Steps

1
Done

Degen

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt ca 35-37 grader. Häll mjölken över jästen och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt salt, sirap, smöret och sedan mjölet lite åt gången. Arbeta ihop till en smidig deg antingen i maskin (5-10 min) eller för hand (10-15 min). Täck degen med en duk och låt jäsa i 30 min.

2
Done

Stansa ut tekakor

När degen jäst färdig. Kavla ut den och stansa ut tekakor i valfri storlek. Jag gjorde mina rätt så små men du kan göra större. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa under bakduk i ca 20-30 min. Värm under tiden eller mot slutet ugnen till 225 grader.

3
Done

Grädda tekakorna

Grädda tekakorna i ca 5-7 min i mitten på ugnen tills de får fin färg. Pensla ovansidan med vatten när de kommer ut. Låt svalna och servera sen med valfritt pålägg. Frys in det som blir över!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Yaki udon nudlar - enkelt och väldigt gott!
previous
Yaki udon nudlar – enkelt och väldigt gott!
Sueprgoda churros
next
Supergoda churros – hemmagjorda churros
Yaki udon nudlar - enkelt och väldigt gott!
previous
Yaki udon nudlar – enkelt och väldigt gott!
Sueprgoda churros
next
Supergoda churros – hemmagjorda churros

3 Comments Hide Comments

Hej! Kanske blev lite otydligt 😀 men ungefär 12 st om man gör dem medelstora, så ca 3 per person. Jag gjorde dem mindre om fick 17-18 st 😀

Add Your Comment