0 0
Salamipasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Oregano
1 tsk Chiliflakes (milda)
0.5 tsk Chilipulver
1 msk Tomatpure
200 g Salami
1 burk Barilla tomatssås med basilika
400 g Finkrossade tomater
2 dl Grädde
400 g Penne pasta
Salt
Peppar
Topping
2 st Mozzarella
20 g Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Salamipasta

  • 50
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

En enkel och god salamipasta som gräddas i ugnen med mozzarella. En vardagsrätt som både är enkel men känns lyxig.

Servera som den är eller med en god tomat och rödlökssallad till.

Steps

1
Done

Såsen

Hacka lök och riv vitlöken. Dela salamin.
Börja koka pastan och sätt ugnen på 225 grader.

2
Done

Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt chiliflakes, chilipulver och oregano (alternativt torkad basilika). Vänd i tomatpure och stek på lite till. Ha ner salamin - stek i ytterligare 2-3 minuter och vänd sedan i tomatsåsen och finkrossade tomater, och grädde. Låt puttra i 10 minuter. Salta och peppra.

3
Done

När du tycker såsen smakar bra. Vänd i pastan och blanda runt.
Toppa med skivad mozzarella och riven parmesan.
Kör in i ugnen i ca 15-20 minuter tills osten smällt.

4
Done

Servera

Servera med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
färsfyllda paprikor
previous
Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan
next
Smörgåstårta med lax & räkor
färsfyllda paprikor
previous
Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan
next
Smörgåstårta med lax & räkor

Add Your Comment