0 0
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Bottnar
4 dl Vetemjöl
5 dl Strösocker
2 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
2 dl Neutral olja
4 dl Mjölk
1 dl Kaffe
Hallonmousse
200 g Frysta hallon
0.5 tsk Agar Agar
2 msk Vatten
2 dl Grädde
0.5 dl Strösocker
Karemellmousse
2 dl Vispgrädde
2 dl Dulce de leche
Mjölkchokladmousse
2 dl Grädde
25 g Smör
200 g Marabou mjölkchoklad
Mörk chokladganache
200 g Mörk choklad 55%
2 dl Grädde
Topping
Färska bär
Ätbart glitter valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och chokladmousse

  • 180
  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Bottnar

  • Hallonmousse

  • Karemellmousse

  • Mjölkchokladmousse

  • Mörk chokladganache

  • Topping

Steg

Dela

Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och mjölkchokladmousse.

En riktigt saftig tårta med mjuka bottnar, goda smakar och färska bär. Hallonmoussen gjorde jag lite syrligare och det passade perfekt till det chokladiga. Vill du inte göra 3 olika fyllningr så går det bra att göra 1 eller. Dubbla bara mängden i receptet.

Här är tårtingen som jag använder för att montera tårtan. (reklamlänk).

Jag har gjort tårtan i en 20 cm form för att få lite höjd på den. Det går bra att göra den i en större form och då få 3 bottnar med 2 fyllningar.

Steg

1
Färdig

Bottnar

Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper (har du bara 1 så grädda en botten åt gången).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand med visp. Tillsätt sist kaffet. Fördela smeten i springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25-40 min. Exakt hur länge beror på ugn och gräddar du allt i en form tar det den dubbla tiden som att grädda i 2 form, räkna med 60-70min. Men håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 30 min i 2 formar, då blev de riktigt saftiga.

Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Färdig

Hallonmousse

Koka upp hallon och vatten tills hallonen löst upp sig helt. Sila av hallonen så att du har en hallonsås utan kärnor. Lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med agar agar och socker. Koka i 3 min under omrörning. Häll över i en lite skål och låt svalan men rör om regelbundet. Den blir tjock när den svalnar.
Vispa upp grädde lätt - tillsätt hallonkrämen och vispa upp med grädden. Häll över i spritspåse och ställ i kylen.

3
Färdig

Karamellmousse

Värm upp grädden och blanda ihop med dulce de leche. Låt svalna helt i kyl. Vispa sedan upp till en kräm/mousse. Häll över i en spritspåse och ställ i kylen.

4
Färdig

Mjölkchokladmousse (ett lager)

Bryt chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm på hälften av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret. Låt chokladen svalna helt i kyl. Rör om då och då. Vispa sedan upp till ett mousse/kräm. Häll över i en spritspåse och ställ i kylen fram till konteringen.

5
Färdig

Montera

Montera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då.

Dela varje botten i 2 lager och fördela mousse mellan alla lager i den ordning du vill. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen.
Spackla tårtan med ganachen när den stått till sig. Täck toppen och sidorna och toppa med massor av färska bär. Förvara tårtan i kylen. Den blir verkligen saftig och god när den fått sätta sig i några timmar! Hoppas du gillar tårtan <3

6
Färdig

Ganachen

Bryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 2 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tortellinisallad med röd pesto - pastasallad till bufféer
Föregående
Tortellinisallad med röd pesto – pastasallad till bufféer
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
Nästa
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
Tortellinisallad med röd pesto - pastasallad till bufféer
Föregående
Tortellinisallad med röd pesto – pastasallad till bufféer
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
Nästa
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis

Kommentera