0 0
Asiatisk kycklingtaco med sweet chilimajonnäs, rödkål och picklad grönsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
1 msk Ketchup
2 tsk Kinesisk soya
2 msk Hoisinsås
1 msk Japansk soya
2 tsk Five Spice
1 st Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
500 g Kycklinglårfilé
Panering
2 st Ägg
Sriracha
1 dl Mjölk
0.5 st Lime
3 dl Vetemjöl
Rödkål
100 g Rödkål
0.5 st Lime
2 tsk Gochugaru koreanska chiliflakes
2 msk Neutral olja
Sweet chili majonnä
1 dl Sweet chili sås
2.5 dl Majonnäs
Snabbpicklad morot och gurka
0.5 st Gurka
1 st Morötter
Snabbpickling https://www.google.com/search?q=snabbinl%C3%A4ggning+zeta&tbm=isch&ved=2ahUKEwjdhbSx2JzzAhWJuioKHeBTDXgQ2-cCegQIABAA&oq=snabbinl%C3%A4ggning&gs_lcp=CgNpbWcQARgAMgUIABCABDIGCAAQChAYMgQIABAYMgQIABAYMgQIABAYMgYIABAKEBgyBggAEAoQGDIGCAAQChAYMgQIABAYMgYIABAKEBg6BwgjEO8DECdQowtYyB1goSZoA3AAeACAAVGIAbgEkgEBOZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=Pm5QYd3uDYn1qgHgp7XABw&bih=721&biw=1280&hl=sv#imgrc=eoKLa29Jh7EYEM
Övrigt
2 st Salladslök
Gochugaru
Minitortillas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asiatisk kycklingtaco med sweet chilimajonnäs, rödkål och picklad grönsaker

  • 45 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Panering

  • Rödkål

  • Sweet chili majonnä

  • Snabbpicklad morot och gurka

  • Övrigt

Steg

Dela
Annons:

Asiatisk kycklingtaco med sweet chilimajonnäs, rödkål med gochugaru och picklad grönsaker. Supergott och en god variation på klassisk ”svensk” tacos med köttfärs och guacamole. Tacon får får sötma från sweet chilin i majonnäsen, syra från de picklade grönsakerna och lite hetta från rödkålen.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Snabbpickla grönsakerna

Skala moroten. Strimla gurkan och moroten. Lägg ner strimlorna i en matlåda och häll på snabbpickling från Zeta. Ställ i kylen så länge

2
Färdig

Marinera kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 15-25 min i rumstemperatur. Gör majonnäsen och rödkålen så länge.

3
Färdig

Panera kycklingen

Vispa upp ägg, mjölk, saft från en halv lime och sriracha i en skål. Häll mjöl på en platt tallrik. Doppa den marinerade kycklingen först i mjöl, sen ägg, sen mjöl igen, sen ägg och sist mjöl. Stek sedan på medelvärme i rikligt med olja tills kycklingen är gyllene. Låt den rinna av på hushållsspapper.

4
Färdig

Rödkålen

Blanda riven rödkål, lime, gochugaru (går bra med andra chiliflakes men tänk på att de kanske är starkare) och olja. Salta och massera in smakerna i rödkålen.

5
Färdig

Sweet chili majonnäs

Blanda majonnäsen med sweet chilisåsen i en skål.

6
Färdig

Servera

Rosta tortilla bröden litegrann i en torr panna. Dela kycklingen i mindre bitar och placera på tortillabrödet tillsammans med rödkålen, de picklade grönsakerna, sweet chili majonnäsen, salladslök och gochugaru!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gul linscurry
Föregående
Gul linscurry
Poké bowl med lax, rödkål och sweetchilimajonnäs
Nästa
Poké bowl med lax, rödkål och sweetchilimajonnäs
Gul linscurry
Föregående
Gul linscurry
Poké bowl med lax, rödkål och sweetchilimajonnäs
Nästa
Poké bowl med lax, rödkål och sweetchilimajonnäs

Kommentera