• Hem
  • Helgmiddag
  • Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås
1 0
Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Potatisen
600 g Potatis
1 msk Salt
Frityrolja Ca 4 dl
Såsen
Olivolja
1 dl Tomatpure Rekommenderar märket Tat, eller en tomatpure av bättre kvalitet.
1.5 dl Vatten
1 tsk Farinsocker
1 tsk Cayennepeppar
1 msk Paprikapulver
1 st lagerblad
1 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås

  • 50
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Potatisen

  • Såsen

Steg

Dela

Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås! Spaniens populäraste tapas som serveras som snack till öl eller som ett tillbehör till flera andra tapas. Kan varmt rekommendera att servera dem till friterade räkor med basilikaaioli!

Steg

1
Färdig

Potatisen

Börja med att skala (om du vill) och tärna potatisen. Koka i ordentligt saltat vatten tills potatisen är mjuk. Låt ångas av i 10 min.

2
Färdig

Värm på olja i en djup panna och fritera potatisen gyllene. Gör det i 2 omgångar så att det inte blir för mycket i pannan. Låt rinna av på hushållspapepr.

3
Färdig

Tomatsåsen

Värm på olivolja och fräs kryddorna i en panna, tillsätt lagerladet och pressad vitlök. Fräs på svag värme. Tillsätt tomatpuren och fräs i 2 minuter. Tillsätt vatten, blanda och låt sedan sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Vänd i socker och smaka av med salt och peppar.

4
Färdig

Servera

Toppa potatisen med tomatsåsen och servera din patatas bravas!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Enkla kebabspett i ugn
Föregående
Enkla kebabspett i ugn
Friterade räkor med basilikaaioli
Nästa
Friterade räkor med basilikaaioli
Enkla kebabspett i ugn
Föregående
Enkla kebabspett i ugn
Friterade räkor med basilikaaioli
Nästa
Friterade räkor med basilikaaioli

Kommentera