Ingredienser
-
Räkorna
-
350 g Scampi
-
1 st Ägg
-
2 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
4 dl Frityrolja
-
Basilikaaioli
-
2 dl Majonnäs
-
1 kruka Basilika
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
Salt
Steg
Friterade räkor med basilikaaioli! Supergod rätt att servera till tapas, t ex patatas bravas så kan du passa på att använda samma olja till båda rätterna!
Låt räkorna tina och torka och salta dem innan du panerar dem.
Steg
1
Färdig
|
Panera räkornaTina räkorna och torka av dem i hushållspapper. Salta dem å låt dem suga in saltet. |
2
Färdig
|
FriteraVärm på oljan i en djup panna eller mindre kastrull. Försök hålla värmen på oljan till 170 grader. Fritera så många räkor som får plats åt gången. Fritera tills de är gyllene i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. |
3
Färdig
|
BasilikaioliLägg alla ingredienser i en blender och mixa! Smaka av med salt. |
4
Färdig
|
ServeraServera räkorna med aiolin! |