0 0
Friterade räkor med basilikaaioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Räkorna
350 g Scampi
1 st Ägg
2 dl Panko
2 dl Vetemjöl
4 dl Frityrolja
Basilikaaioli
2 dl Majonnäs
1 kruka Basilika
1 st Vitlöksklyftor
1 st Lime
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Friterade räkor med basilikaaioli

  • 40
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

  • Räkorna

  • Basilikaaioli

Steg

Dela

Friterade räkor med basilikaaioli! Supergod rätt att servera till tapas, t ex patatas bravas så kan du passa på att använda samma olja till båda rätterna!

Låt räkorna tina och torka och salta dem innan du panerar dem.

Steg

1
Färdig

Panera räkorna

Tina räkorna och torka av dem i hushållspapper. Salta dem å låt dem suga in saltet.
Häll upp panko i en skål, mjöl i en och vispa upp ägg i en.
Vänd räkorna först i mjöl, sen i ägg och sist panko. Repetera tills räkorna är färdigpanerade.

2
Färdig

Fritera

Värm på oljan i en djup panna eller mindre kastrull. Försök hålla värmen på oljan till 170 grader. Fritera så många räkor som får plats åt gången. Fritera tills de är gyllene i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Färdig

Basilikaioli

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa! Smaka av med salt.

4
Färdig

Servera

Servera räkorna med aiolin!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Patatas bravas - Spansk potatis med smakrik tomatsås
Föregående
Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås
Ricottabollar i tomatosås - vita köttbullar från södra Italien.
Nästa
Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.
Patatas bravas - Spansk potatis med smakrik tomatsås
Föregående
Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås
Ricottabollar i tomatosås - vita köttbullar från södra Italien.
Nästa
Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

Kommentera