Ingredienser
-
Ricottabollar
- 500 g Ricotta
- 1.25 dl Ströbröd
- 1 st Ägg
- 2.5 dl Finriven parmesan
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Basilikafärsk
- Salt
- Peppar
-
Tomatsås
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 2 msk Tomatpure
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
- 1 tsk Farinsocker
- Peppar
- Salt
-
Övrigt
- Pasta
Steg
Ricottabollar i tomatsås – vita köttbullar från södra Italien. Du blandar samman ricotta, ströbröd, parmesan, vitlök, basilika och ägg. Resultatet blir supergoda och krämiga bollar som serveras i tomatsås med pasta till. Det blir som att äta ricottafyllda cannelloni!
Steg
1 Färdig | RicottabollarBlanda ricotta, ströbröd, riven parmesan, finhackad basilika, pressad vitlök och ägg i en skål. Blanda till en jämn och formbar massa. Salta och peppra. Rulla till jämna och fina bollar. Ställ i kylen medan du får igång tomatsåsen. |
2 Färdig | TomatsåsenTäck en pannas botten med olivolja och vänd i tunt skivad vitlök och några vrid med pepparkvarnen. Låt vitlöken fräsa och ge smak åt olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuren och fräs sen i 2-3 minuter och häll sedan på finkrossade tomater. Salta. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av och tillsätt lite farinsocker eller vanligt socker för att balansera upp syran. Vänd i några basilikablad. |
3 Färdig | Vänd i ricottabollarna i tomatsåsenVänd i ricottabollarna i tomatsåsen. Täck dem med några matskedar och låt dem ligga i 10-15 minuter. Undvik att röra dem - utan gör istället små ryck i pannan för att rulla till dem lite. |
4 Färdig | ServeraServera ricottabollar och tomatsåsen med pasta! |