0 0
Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Ricottabollar
500 g Ricotta
1.25 dl Ströbröd
1 st Ägg
2.5 dl Finriven parmesan
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Basilika färsk
Salt
Peppar
Tomatsås
2 burkar Finkrossade tomater
2 msk Tomatpure
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Olivolja
1 kruka Basilika
1 tsk Farinsocker
Peppar
Salt
Övrigt
Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Ricottabollar

  • Tomatsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Ricottabollar i tomatsås – vita köttbullar från södra Italien. Du blandar samman ricotta, ströbröd, parmesan, vitlök, basilika och ägg.  Resultatet blir supergoda och krämiga bollar som serveras i  tomatsås med pasta till. Det blir som att äta ricottafyllda cannelloni!

 

 

Steg

1
Färdig

Ricottabollar

Blanda ricotta, ströbröd, riven parmesan, finhackad basilika, pressad vitlök och ägg i en skål. Blanda till en jämn och formbar massa. Salta och peppra. Rulla till jämna och fina bollar. Ställ i kylen medan du får igång tomatsåsen.

2
Färdig

Tomatsåsen

Täck en pannas botten med olivolja och vänd i tunt skivad vitlök och några vrid med pepparkvarnen. Låt vitlöken fräsa och ge smak åt olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuren och fräs sen i 2-3 minuter och häll sedan på finkrossade tomater. Salta. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av och tillsätt lite farinsocker eller vanligt socker för att balansera upp syran. Vänd i några basilikablad.

3
Färdig

Vänd i ricottabollarna i tomatsåsen

Vänd i ricottabollarna i tomatsåsen. Täck dem med några matskedar och låt dem ligga i 10-15 minuter. Undvik att röra dem - utan gör istället små ryck i pannan för att rulla till dem lite.
När de är klart, avsluta med att toppa med några blad basilika.

4
Färdig

Servera

Servera ricottabollar och tomatsåsen med pasta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Friterade räkor med basilikaaioli
Föregående
Friterade räkor med basilikaaioli
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Nästa
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Friterade räkor med basilikaaioli
Föregående
Friterade räkor med basilikaaioli
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Nästa
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter

Kommentera