Ingredienser
-
Färs
- 500 g Köttfärs
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
- 0.75 dl Oystersås
- 2 msk Japansk soya
- 1 msk Kinesisk soya
- 3 tsk Strösocker
-
Övrigt
- 1 st Paprika röd
- 1 st Paprika gul
- 2 st Morötter
- 1 st Paprika grön
- 300 g Äggnudlar
-
Valfritt
- Lime
- Sriracha
Steg
Nudlar med färs och grönsaker! Jättegott och lättlagat. Jag hade i paprika och morot men broccoli, sockerärtor, blomkål, pak choi etc funkar lika bra. En perfekt ta till vara på grönsaker rätt och ett annat sätt att äta färs på.
Steg
1 Färdig | SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
2 Färdig | PreppStrimla paprikan och morot. |
3 Färdig | WokaVärm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt och fått yta. Pressa i vitlök och tillsätt soja. Stek lite till och ställ åt sidan. Stek paprika & morot i samma panna. När paprikan börjat mjukna men fortfarande är krispig vänd i färsen och sedan nudlar. Blanda in nudlarna och vänd sedan ner såsen. Blanda tills allt gått ihop. |
4 Färdig | ServeraServera med lime och sriracha. |