Ingredients
-
Färs
-
500 g Köttfärs
-
1 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
-
0.75 dl Oystersås
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
3 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika gul
-
2 st Morötter
-
1 st Paprika grön
-
300 g Äggnudlar
-
Valfritt
-
Lime
-
Sriracha
Directions
Nudlar med färs och grönsaker! Jättegott och lättlagat. Jag hade i paprika och morot men broccoli, sockerärtor, blomkål, pak choi etc funkar lika bra. En perfekt ta till vara på grönsaker rätt och ett annat sätt att äta färs på.
Steps
1
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
PreppStrimla paprikan och morot. |
3
Done
|
WokaVärm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt och fått yta. Pressa i vitlök och tillsätt soja. Stek lite till och ställ åt sidan. Stek paprika & morot i samma panna. När paprikan börjat mjukna men fortfarande är krispig vänd i färsen och sedan nudlar. Blanda in nudlarna och vänd sedan ner såsen. Blanda tills allt gått ihop. |
4
Done
|
ServeraServera med lime och sriracha. |
One Comment Hide Comments
Detta är en av mina favoriträtter idag och en liknande du har. Är så glad att du finns. Förenklar matlagning och passar perfekt en kräsen person. Tack! 😍