0 0
Mjuk pepparkaka med glasyr  – godaste pepparkaksrutorna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Naturell yoghurt
1.25 dl Neutral olja
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
2 tsk Pepparkakskrydda
Glasyr
3 dl Florsocker
4 tsk Kallt vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjuk pepparkaka med glasyr – godaste pepparkaksrutorna

  • 45 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Glasyr

Directions

Share

Mjuk pepparkaka med glasyr. Otroligt goda och saftiga pepparkaksrutor toppade med glasyr. De som gör pepparkakan extra saftig är yoghurten och oljan som gör kakan otroligt mjuk och god. Mjuk pepparkaka är ju ett måste under julen!

Kakan är inspirerad av min saftiga citronkaka som jag gjorde i våras.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form 20x20 cm med bakplåtspapper.

2
Done

Vispa socker och ägg pösigt i ca 5 min. Vänd i yoghurt och sedan olja.
Blanda de torra i en skål och sikta ner i de blöta. Vänd ihop till en jämn smet och häll ner i formen.

3
Done

Grädda kakan i mitten av ugnen av i ca 30 min. Du får känna med provsticka efter 20-30 min och förlänga tiden därefter. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren.

4
Done

Glasyr

Blanda florsocker med 4-5 tsk vatten. Häll sedan glasyren jämt över kakan och låt den stelna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
previous
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Hemmagjorda nougatpraliner - Tempererad mörk choklad
next
Hemmagjorda nougatpraliner – Tempererad mörk choklad
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
previous
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Hemmagjorda nougatpraliner - Tempererad mörk choklad
next
Hemmagjorda nougatpraliner – Tempererad mörk choklad

Add Your Comment