0 0
Äggnudelwok med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
800 g Kycklinglårfilé
1.5 tsk Bakpulver
2 msk Japansk soya
1 tsk risvinäger
Peppar
Grönsaker och nudlar
2 st Paprika röd
1 st Broccoli
1 st Pak choi
3 st Morötter medelstora
1 st Vitlöksklyftor
250 g Äggnudlar
Sås
3 msk Japansk soya
2 tsk Kinesisk soya
3 msk Oystersås
2 msk Sriracha
1 msk risvinäger
1.5 msk Farinsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Äggnudelwok med kyckling

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Grönsaker och nudlar

  • Sås

Steg

Dela

En smarrig och smidig äggnudelwok med kyckling. I min hade jag paprika, morot, pak choi och broccoli, men grönsakerna går att variera. Ta det du tycker om och har hemma. För att göra en vegetarisk version så byt ut kycklingen mot soyabitar och ersätt oystersås med mushroom sauce.

Steg

1
Färdig

Kyckligen

Tärna kycklingen. Blanda med resterande ingredienser och ställ åt sidan.

*Bakpulvret gör kycklingen mör

2
Färdig

Såsen

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ sidan så länge.

3
Färdig

Grönsaker + nudlar

Koka nudlarna al dente. Kortare än vad det står på paketet då de kommer gå klart i pannan sen.
Strimla och hacka alla grönsaker och vitlöken.

4
Färdig

Stek ihop

Börja med att värma upp pannan ordetligt. Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt men fortfarande saftig. Häll över i en skål. Stek sedan paprika och morot (de hårdaste grönsakerna) tills de mjuknat något men fortfarande har krisp kvar. Ta ut och lägg över i skålen med kyckligen. Stek sedan broccoli och pak choi. Lägg över i skålen. Häll på mer olja och stek vitlöken snabbt utan att den tar färg. Vänd i nudlarna och stek på lite. Vänd sedan i såsen och sedan kyckligen och grönsakerna. Stek ihop.

5
Färdig

Servera direkt som de är eller med extra sriracha på!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Klassisk lasagne - krämig och riktigt god
Föregående
Lasagne – krämig och riktigt god lasagne
Brownie med nötkola
Nästa
Brownie med nötkola
Klassisk lasagne - krämig och riktigt god
Föregående
Lasagne – krämig och riktigt god lasagne
Brownie med nötkola
Nästa
Brownie med nötkola

Kommentera