• Hem
  • Helgmiddag
  • Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
0 0
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
650 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Cayennepeppar
2 msk Rapsolja
2 krm Peppar
Örtsalt
Kall sås
2 dl Majonnäs
2 dl Créme Fraiche
1 st Vitlöksklyftor
0.5 dl Gräslök
1 tsk Chiliflakes
Salt
Peppar
Färskpotatis
1 kg Färsk potatis
0.75 dl Gräddfil
1 dl Majonnäs
Flingsalt
Sallad
1 knippe Sparris
75 g Ruccola
10 st Rädisor
1 msk Olivolja
1 msk Citron
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Kall sås

  • Färskpotatis

  • Sallad

Steg

Dela

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris. En perfekt sommarätt! Kan varmt rekommendera den kalla såsen som passar till både fisk och kött. Har du inte tillgång till färskpotatis så går det bra med annan potatis också.

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser i en skål - vänd i kycklinglåren och blanda så att alla bitar täcks. Låt sedan marineras i ett par timmar eller minst 30 min.

2
Färdig

Stek kycklingen på medel till hög värme så att den får fin yta och är genomstekt.

3
Färdig

Kallsås

Finhacka gräslöken. Blanda resterande ingredienser och smaka av med salt.

4
Färdig

Färskpotatisen

Dela potatisen om de är stora och koka sedan tills de är klara. Låt svalna något och blanda sedan med majonnäs, gräddfil och flingsalt.

5
Färdig

Salladen

Ta bort ändarna på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Stek sedan i smör.

Gör detta precis innan servering. Blanda ruccola, tunt skivade rädisor, citron, olivolja och salt.

6
Färdig

Servera

Servera kycklingen med den krämiga färskpotatisen, såsen och salladen som du toppar med sparris.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Spansk tortilla – potatisomelett
Föregående
Spansk tortilla – potatisomelett

Kommentera