• Home
  • Helgmat
  • Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
0 0
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen
650 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Cayennepeppar
2 msk Rapsolja
2 krm Peppar
Örtsalt
Kall sås
2 dl Majonnäs
2 dl Créme Fraiche
1 st Vitlöksklyftor
0.5 dl Gräslök
1 tsk Chiliflakes
Salt
Peppar
Färskpotatis
1 kg Färsk potatis
0.75 dl Gräddfil
1 dl Majonnäs
Flingsalt
Sallad
1 knippe Sparris
75 g Ruccola
10 st Rädisor
1 msk Olivolja
1 msk Citron
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

  • 50
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen

  • Kall sås

  • Färskpotatis

  • Sallad

Directions

Share

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris. En perfekt sommarätt! Kan varmt rekommendera den kalla såsen som passar till både fisk och kött. Har du inte tillgång till färskpotatis så går det bra med annan potatis också.

Steps

1
Done

Kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser i en skål - vänd i kycklinglåren och blanda så att alla bitar täcks. Låt sedan marineras i ett par timmar eller minst 30 min.

2
Done

Stek kycklingen på medel till hög värme så att den får fin yta och är genomstekt.

3
Done

Kallsås

Finhacka gräslöken. Blanda resterande ingredienser och smaka av med salt.

4
Done

Färskpotatisen

Dela potatisen om de är stora och koka sedan tills de är klara. Låt svalna något och blanda sedan med majonnäs, gräddfil och flingsalt.

5
Done

Salladen

Ta bort ändarna på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Stek sedan i smör.

Gör detta precis innan servering. Blanda ruccola, tunt skivade rädisor, citron, olivolja och salt.

6
Done

Servera

Servera kycklingen med den krämiga färskpotatisen, såsen och salladen som du toppar med sparris.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Spansk tortilla - potatisomelett
previous
Spansk tortilla – potatisomelett
Pasta puttanesca
next
Pasta puttanesca
Spansk tortilla - potatisomelett
previous
Spansk tortilla – potatisomelett
Pasta puttanesca
next
Pasta puttanesca

Add Your Comment