0 0
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Ravioli
Tomatsås
500 g Tomatsås
5 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
2 msk Tomatpure
Salt
Peppar
Topping
4 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella
1 kruka Basilika

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås

  • 40
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Tomatsås

  • Topping

Directions

Share

Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås. Superenkel och god vardagsrätt. Köp dina favoritravioli, gör en krämig tomatsås och skjutsa in i ugnen. På drygt 40 minuter har du en färdig pastagratäng. Jag blandade raviolis med olika smaker så här är det fritt fram att göra rätten vegansk (finns vegansk ravioli) vegetarisk eller med kött.

Servera sedan din bakade pasta med en god sallad!

Steps

1
Done

Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp.

2
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form (okokt) och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 20-25min.

3
Done

Toppa med färsk basilika och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Laxpasta med citron- och parmesansås
previous
Laxpasta med citron- och parmesansås
Saftig jordgubbsrulltårta - Rulltårta med jordgubbssylt
next
Saftig jordgubbsrulltårta – Rulltårta med jordgubbssylt
Laxpasta med citron- och parmesansås
previous
Laxpasta med citron- och parmesansås
Saftig jordgubbsrulltårta - Rulltårta med jordgubbssylt
next
Saftig jordgubbsrulltårta – Rulltårta med jordgubbssylt

2 Comments Hide Comments

Hej. Dum fråga kanske men köpte rak ravioli. Står på påsen att den ska kokas i tre minuter. Om jag har den i ugnen så länge som de står i receptet kommer den bli ”överkokt” då?

Add Your Comment