0 0
Kyckling med cashewnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Kycklinglårfilé
1 dl Majsstärkelse
Salt
Sås
3 msk Japansk soya
1 msk Kinesisk soya
1 msk risvinäger
3 msk Strösocker
1 msk Majsstärkelse
Övrigt
1 st Paprika röd
1 st Paprika grön
1 st Gullök
3 st Vitlöksklyftor
1 tsk Chiliflakes
3 dl Cashewnötter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kyckling med cashewnötter

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Sås

  • Övrigt

Steg

Dela
Annons:

Kyckling med cashewnötter! En klassisk, god och enkel rätt som är väldigt mild i smaken. Känner man för att spica till det så kan man toppa eller addera chilisås!

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Börja med kycklingen

Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och vänd sedan alla bitar i majstärkelse i en skål. Värm en panna med rikligt med olja och stek kycklingen i 2 omgångar i ca 4 min eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Låt rinna av på bakplåtspapper.

*Majstärkelsen gör så att kycklingen bevarar saftigheten och får en fin yta.

2
Färdig

Såsen & grönsakerna

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Tärna paprikan, löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och cashewnötterna i en panna med lite olja. Tillsätt sedan paprikan och vitlöken, stek lite till. Vänd sedan i kycklingen och såsen. Låt wokas ihop i 3-4 minuter.

Servera med ris eller risnudlar och sötsursås! Eller toppa med en chilisås för lite hetta.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftig citronkaka med glasyr
Föregående
Saftig citronkaka med glasyr
Banh mi med kyckling
Nästa
Banh mi med kyckling
Saftig citronkaka med glasyr
Föregående
Saftig citronkaka med glasyr
Banh mi med kyckling
Nästa
Banh mi med kyckling

Kommentera