2 0
Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Kycklinglårfilé
1 dl Majsstärkelse
Salt
Sås
3 msk Japansk soya
2 msk Kinesisk soya
1.5 msk Oystersås
1 msk Limesaft
3 msk Farinsocker
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Majsstärkelse
Övrigt
1 st Paprika röd
1 st Paprika grön
1 st Paprika gul
1 st Gullök
3 st Vitlöksklyftor
3 dl Cashewnötter
Topping
1 tsk Chiliflakes
Sriracha

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter

  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Sås

  • Övrigt

  • Topping

Directions

Share

Kyckling med cashewnötter! En klassisk, god och enkel rätt som är smakrik men inte stark. Paprikasorterna går att variera men jag gillar att blanda olika sorter för att det blir fint med lite olika färger. Men det är fritt fram att välja den paprikan du föredrar. Känner man för att spica till det så kan man toppa eller addera chilisås. För en vegetarisk rätt går det utmärkt att byta ut kycklingen mot soyafiléer.

Kycklingwok med cashewnötter passar utmärkt i matlådan.

Steps

1
Done

Börja med kycklingen

Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och vänd sedan alla bitar i majstärkelse i en skål. Värm en panna med rikligt med olja och stek kycklingen i 2 omgångar i ca 4 min eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Låt rinna av på bakplåtspapper.

*Majstärkelsen gör så att kycklingen bevarar saftigheten och får en fin yta.

2
Done

Såsen & grönsakerna

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Tärna paprikan, löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och cashewnötterna i en panna med lite olja. Tillsätt sedan paprikan och vitlöken, stek lite till. Vänd sedan i kycklingen och såsen. Låt wokas ihop i 3-4 minuter.

Servera med ris eller risnudlar och sötsursås! Eller toppa med en chilisås eller chiliflakes för lite hetta.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftig citronkaka med glasyr
previous
Saftig citronkaka med glasyr
Banh mi med kyckling
next
Banh mi med kyckling
Saftig citronkaka med glasyr
previous
Saftig citronkaka med glasyr
Banh mi med kyckling
next
Banh mi med kyckling

9 Comments Hide Comments

Det blev jättegott!
Vitlöken som ska vara i såsen, ska den pressas? Jag pressade och såsen blev bra och god.

Tack för receptet!

WOW säger jag bara, smakar precis som på restaurang. När allt var klart hällde jag på 2dl vatten. Tack för ett toppenbra recept

Lagade denna rätt förra veckan och har aldrig fått till så god wokad kyckling hemma. Den står på menyn ikväll igen och jag hoppas att jag får till den lika bra denna gång.

Jättegott! Klämde i saft från en lime också. Hade bara två paprikor hemma, så hackade även ner lite sockerärter. Funkade fint! Tack för gott och enkelt recept som hela familjen, utom den mest kräsne, älskade.

Add Your Comment