0 0
Pekanpaj – nötig kolapaj med vaniljglass

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajdeg
3 dl Vetemjöl
125 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Strösocker
2 msk Vatten
Fyllning
125 g Smör
3 dl Ljus sirap
1 dl Strösocker
1 msk Majsstärkelse
1 msk Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 Ägg rumstempererade
200 g Pecannötter
Tillbehör
Vaniljglass

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pekanpaj – nötig kolapaj med vaniljglass

  • 95
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Pajdeg

  • Fyllning

  • Tillbehör

Steg

Dela

Pekanpaj – en klassisk amerikansk paj med mjuk kola och crunch från pecannötter. Låt pajen sätta sig och servera med en kula vaniljglass och få en toppengod efterrätt!

Steg

1
Färdig

Pajdegen

Börja med pajdegen. Blanda alla ingredienser och nyp ihop till en jämn pajdeg. Om man inte väger smöret så behövs ibland mer mjöl, så gå lite på känsla här. Klä ut degen i en pajform och låt seden pajen stå i frysen medan du gör fyllningen.

2
Färdig

Fyllning

Smält smöret i en kastrull - ha sedan i sirap, socker, majstärkelse, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och låt puttra i 1-2 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna. När kolan svalnat, vispa upp äggen i en bunke lätt (de får gärna vara rumstempererade) och häll sedan i lite åt gången i kolan samtidigt som du vispar. När äggen är i - hacka hälften av pecannötterna och vänd i kolan.

3
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 10 min. Sänk värmen till 175 grader. Häll i fyllningen i skalet och toppa sedan med hela pekannötter. Grädda pajen i ca 30-35 minuter. Låt den svalna och sätta sig (godast är den dagen efter). Servera pajen med en kula vaniljglass!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
Föregående
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
saffransgranola
Nästa
Saffransgranola
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
Föregående
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
saffransgranola
Nästa
Saffransgranola

Kommentera