1 0
Brownie med brynt smör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 msk Kakao
125 g Smör
2.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
1.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brownie med brynt smör

  • 35
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Brownie med brynt smör. Väldigt god och inte för söt! Alla ugnar fungerar olika så därför är det extra viktigt att hålla koll på brownien. När kakan har fått en skorpa men fortfarande är skakig så är den klar. Jag gräddade min brownie i ca 16-17 min. Jag rekommenderar en kvadratisk form ungefär 15×15 om man vill få lite höjd på brownien. Jag hade en något större form och fick därför lite plattare brownies. Om du har en mindre form kan gräddningstiden öka då brownien blir tjockare.

 

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en form 15x20 eller 15x15. Har du en något större form så gör receptet gånger 1.5.

2
Färdig

Bryn smöret och låt svalna medan du förbereder resten.
Vispa ihop socker och ägg pösigt i ca 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker) och vänd ner smöret. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott.

3
Färdig

Häll över smeten i formen och grädda i ca 15-20 min (håll koll efter 15). Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr!
Ta ut kakan och låt den svalna helt. Om du vill ha en fastare kladdkaka så kan du ställa den i kylen i rumstemperatur blir den kladdigare. Servera med glass eller ät den som den är!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
brownie cookies med kärleksmumsglasyr
Föregående
Brownie cookies med kärleksmumsglasyr
pankopanerad kycklingschnitzel
Nästa
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko
brownie cookies med kärleksmumsglasyr
Föregående
Brownie cookies med kärleksmumsglasyr
pankopanerad kycklingschnitzel
Nästa
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko

Kommentera