0 0
Vörtbröd i långpanna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 g Jäst
6 dl Mjölk
2.5 msk Mörk sirap
1 tsk Salt
1 påse Vörtmix
3 dl Rågsikt
7 dl Vetemjöl
Att pensla med
1 msk Smör
1 msk Mörk sirap

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vörtbröd i långpanna

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Att pensla med

Directions

Share

Vörtbröd i långpanna – saftig vörtbröd som inte kräver någon knådning. Degen jäser i rumstemperatur under dagen eller natten.

Du kan addera blötlagda russin i degen om du vill det!

Frys in de frallorna som du inte ska äta direkt så är det bara att tina när det är dags.

En sats ger ca 16 st frallor, räknat med 2 per person men de är väldigt tjocka och matiga.

Steps

1
Done

Degen

Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap och vörtkrydda. Vänd i hälften av mjölet och rågsiktet. Rör ihop med en slev. Vänd i salt och resten av mjölet och rågsiktet. Vänd sist eventuellt i blötlagda russin om du vill ha det i. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på köksbänken över natten eller dagen (mellan 8-12h)

2
Done

Grädda

Klä en metallform eller plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av en fuktig sked eller slev. Ca 30x25 cm. Skapa rutor med en blöt kniv. Täck med duk och värm sedan ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 min. Innertempen ska vara 98 grader.
Ta ut och pensla med smält smör och mörk sirap (valfritt). Låt vila i 15-20 mi under duk och servera sedan med smör och ost.

3
Done

Frys in de bitar du inte äter upp direkt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sötpotatischili med bönor och linser
next
Snickersrutor med swirlad choklad
previous
Sötpotatischili med bönor och linser
next
Snickersrutor med swirlad choklad

Add Your Comment