0 0
Morotsmuffins med färskostglasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 dl Morötter
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1.75 dl Rapsolja
4 dl Vetemjöl
2.5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3 tsk Kanel
Glasyr
200 g Färskost
2 dl Florsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Morotsmuffins med färskostglasyr

  • 30
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Glasyr

Directions

Share

Goda och saftiga morotsmuffins med färskostglasyr. Morotskaka fast i muffinsform. Mina muffinsformar var medelstora och det gav mig 10-11 muffins. Använder du något mindre formar får du fler muffins och grädddningstiden kan förkortas en aning.

Steps

1
Done

Förbereldeser

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Done

Vispa upp ägg och socker fluffigt i ca 5 min. Skala och finriv morötterna. Vänd i de rivna morötterna tillsammans med oljan i äggfluffet. Blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker) i en skål och sikta ner i de blöta ingredienserna. Vänd ihop till en jämn smet.

3
Done

Fyll dubbla muffinsformar för extra stabila muffins med 3/4 smet. Du kan också använda muffinsplåt om du har det istället för dubbla lager med muffinspapper. Grädda muffinsen mellan 10-15 min. Jag gräddade mina i ca 13, men det varierar beroende på ugn så håll koll.
Låt muffinsen sedan svalna helt innan du brer på ett spritsar glasyren.

4
Done

Glasyr

Blanda ihop florsocker och färskost. Spritsa eller bre på avsvalnade muffins.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjorda gifflar
previous
Saftiga och mjuka gifflar – mjuka kifle
saftiga äppelkaka
next
Enkel och saftig äppelkaka
hemmagjorda gifflar
previous
Saftiga och mjuka gifflar – mjuka kifle
saftiga äppelkaka
next
Enkel och saftig äppelkaka

Add Your Comment