Ingredients
- 2.5 dl Vetemjöl
- 150 g Smör
- 2 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 1.5 tsk Bakpulver
- 2 tsk Vaniljsocker
-
Topping
- 2 st Äpplen
- 1 msk Kanel
- 2 msk Strösocker
Directions
Saftig och god äppelkaka som du slänger ihop på 15 min. Använd svenska sötsyrliga äpplen eller grany smith för att bryta av den söta kakan. Servera kakan som den är eller med lite vaniljsås eller vaniljkräm. Jag tycker kakan är godast som den är, ljummen.
Steps
1 Done | SmetSätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund springform ca 20 cm. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resten. |
2 Done | ÄpplenSkala och skiva äpplena i tunna skivor (ca 2-3 mm). Vänd runt i en bunke tillsammans med kanel och socker. Lägg på äppelbitarna på smeten i önskat mönster. |
3 Done | Grädda kakan i ca 30-40 min. Jag gräddade i ca 35 min, men det beror på din ugn samt hur stor form du har. Den ska vara gyllene och ha stannat. |