0 0
Enkel och saftig äppelkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.5 dl Vetemjöl
150 g Smör
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Topping
2 st Äpplen
1 msk Kanel
2 msk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkel och saftig äppelkaka

  • 50
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Saftig och god äppelkaka som du slänger ihop på 15 min. Använd svenska sötsyrliga äpplen eller grany smith för att bryta av den söta kakan. Servera kakan som den är eller med lite vaniljsås eller vaniljkräm. Jag tycker kakan är godast som den är, ljummen.

Steps

1
Done

Smet

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund springform ca 20 cm. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resten.
Vispa ägg och socker fluffigt i 5 min. Blanda de torra ingredienserna separat i en bunke (mjöl, vaniljsocker och bakpulver) och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Häll över smeten i formen.

2
Done

Äpplen

Skala och skiva äpplena i tunna skivor (ca 2-3 mm). Vänd runt i en bunke tillsammans med kanel och socker. Lägg på äppelbitarna på smeten i önskat mönster.

3
Done

Grädda kakan i ca 30-40 min. Jag gräddade i ca 35 min, men det beror på din ugn samt hur stor form du har. Den ska vara gyllene och ha stannat.
Använder du en större form blir kakan något plattare och gräddningstiden förkortas. Använder du en mindre kan gräddningstiden öka och då kakan blir tjockare.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
morotsmuffins med färskostglasyr
previous
Morotsmuffins med färskostglasyr
sataras - enkel grönsaksgryta
next
Sataras – enkel grönsaksgryta från Balkan
morotsmuffins med färskostglasyr
previous
Morotsmuffins med färskostglasyr
sataras - enkel grönsaksgryta
next
Sataras – enkel grönsaksgryta från Balkan

Add Your Comment