Ingredienser
- 2 st Ägg
- 2.75 VetemjölHar du stora ägg 3 dl, har du små ägg 2.5 dl. Smeten ska inte kännss rinnig.
- 1.5 tsk Bakpulver
- 2 tsk Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 dl Mjölk
Steg
Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag ner den uppvispade äggvitan i pannkakssmeten. Det gör att pannkakorna får volym på ett enkelt och smidigt sätt. Det här receptet ger ca 8-9 st pannkakor. Dessa pannkakor är enklare och godare än amerikanska pannkakor.
Toppa de fluffiga pannkakorna med förslagsvis lönnsirap, Nutella eller valfri sylt!
Har ett liknande recept på bananpannkakor här
Steg
1 Färdig | Gör såhärBlanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken. Vispa ihop till en trög smet. Separera äggulor och äggvitor. Vänd i äggulorna i smeten och vispa ihop, äggvitorna sparar du i en annan bunke. Vispa upp äggvitorna till ett fast och vitt skum med elvisp. Vänd i lite äggvita åt gången i pannkakssmeten och vänd ihop med en slickepott. |
2 Färdig | Stek pannkakorna i olja - på medelhög värme tills de är fasta och gyllene. Servera med valfri god topping. |