7 0
Enkla fluffiga pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Ägg
2.75 Vetemjöl Har du stora ägg 3 dl, har du små ägg 2.5 dl. Smeten ska inte kännss rinnig.
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkla fluffiga pannkakor

  • 25
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag ner den uppvispade äggvitan i pannkakssmeten. Det gör att pannkakorna får volym på ett enkelt och smidigt sätt. Det här receptet ger ca 8-9 st pannkakor. Dessa pannkakor är enklare och godare än amerikanska pannkakor.

Toppa de fluffiga pannkakorna med förslagsvis lönnsirap, Nutella eller valfri sylt!

 

Har ett liknande recept på bananpannkakor här

Steg

1
Färdig

Gör såhär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken. Vispa ihop till en trög smet. Separera äggulor och äggvitor. Vänd i äggulorna i smeten och vispa ihop, äggvitorna sparar du i en annan bunke. Vispa upp äggvitorna till ett fast och vitt skum med elvisp. Vänd i lite äggvita åt gången i pannkakssmeten och vänd ihop med en slickepott.

2
Färdig

Stek pannkakorna i olja - på medelhög värme tills de är fasta och gyllene. Servera med valfri god topping.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bao buns med marinerat fläsk
Föregående
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Nästa
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
bao buns med marinerat fläsk
Föregående
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Nästa
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor

6 Comments Dölj kommentarer

Först var smeten seg men när jag hade i äggulorna så blev smeten lösare. Hur länge ska man vispa egentligen efter att äggulorna åkt i? Vill ju att pannorna ska bli som på bilden.

Gulorna ska bara vispas tills de är ihopblandade med resten av smeten.
Vitorna vispas till ett fast skum. Du ska kunna vända bunken upp och ned. Vänd ner vitorna försiktigt i smeten med gulorna.
För extra höga pannkakor kan du addera lite mer smet ovanpå några sekunder innan du vänder på pannkakorna.

Kommentera