0 0
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Bao buns
300 g Vetemjöl special
125 g Majsstärkelse
2 tsk Socker
1 tsk Torrjäst
3.25 dl Ljummet vatten
2.5 tsk Bakpulver
0.75 dl Rapsolja
fläsksidan
600 g Fläsksida
0.25 dl Kinesisk soya
0.25 dl Oystersås
0.25 dl Honung
0.25 dl Mirin
2.5 dl Vatten
1 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
1.5 dl Kycklingbuljong
Topping
Jordnötter
Rädisor
Gurka
Morötter
Chili
Picklad rödlök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida

  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Bao buns

  • fläsksidan

  • Topping

Steg

Dela

Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd.

I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida, krispiga strimlade grönsaker, chili, picklad rödlök och jordnötter. Det går även bra att servera tillsammans med annat protein! Det du måste ha för att göra bao buns är en ångkorg. Jag köpte min på ICA Maxi.

Steg

1
Färdig

Bao buns

Börja med att blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda ljummet vatten och olja. Vänd sakta ner vätskan i de torra ingredienserna samtidigt som du arbetar degen med en slev eller låter degkroken i en köksassistens sköta jobbet. När alla degen gått ihop arbeta degen då i ca 10 minuter tills den är smidig och fin. Täck med kökshanduk och låt jäsa i ca 1,5 timme.

2
Färdig

Dags att forma baosen

Nu ska degen ungefär dubblat sin storlek. Ta ut den och knåda den i några minuter. Kavla ut degen och stansa ut ca 8 cm runda cirklar. Pensla varje cirkel med lite neutral olja och vik ihop den. Kavla cirkel lätt och placera den på ett bullpapper (du kan också klippa ut små cirklar av bakplåtspapper och lägga brödet på.) Repetera tills degen är slut. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.

3
Färdig

Ånga baosen

Efter 30 min är det dags att ånga bröden. Viktigt att din ångkorg är lika stor som din kastrull så att den inte åker ner i vattnet eller sticker ut för mycket. Fyll din kastrull 1/3 med vatten och låt koka på medellåg värme. Placera korgen på kastrullen och ånga ca 3-4 buns åt gången. Ånga i ca 10-12 min. För mig tog det 12 min. Fortsätt så tills alla är gräddade. Låt bunsen svalna något och servera sedan direkt!

4
Färdig

Marinerad fläsksida

Dela fläsksidan i mindre bitar. Fräs i olja i en stor kastrull tills bitarna får färg, var försiktig då fettet kan spruta. Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan scharlottenlök och vitlök och fräs i någon min till.

5
Färdig

Blanda kycklingbuljong, kineisks soya, oystersås, honung, mirin och hoisinsås i en bunke. Häll det över fläsket och tillsätt även 2.5 dl vatten. Låt nu fläsket reducera i ca 15-20 minuter tills köttet sugit åt sig glazen och vätskan kokat ner.

6
Färdig

Servera bao buns

Servera bao buns med den marinerade fläsksidan, krispiga grönsaker, picklad rödlök chili och jordnötter.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pankopanerad kycklingschnitzel
Föregående
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko
Nästa
Enkla fluffiga pannkakor
pankopanerad kycklingschnitzel
Föregående
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko
Nästa
Enkla fluffiga pannkakor

3 Comments Dölj kommentarer

Kommentera