0 0
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
600 g Kycklinglårfilé
3 dl Vetemjöl
150 g Panko
3 st Ägg
Salt
Rapsolja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Chicken katsu är en krispig japansk kycklingschnitzel som paneras i ägg, mjöl och panko. Schnitzeln friteras sedan och bli väldigt krispig och saftig. Traditionellt serveras rätten med ris, en kålsallad och tonkatsusås. Tonkatsusås Har inte testat den såsen men det finns att köpa färdig eller så hittar ni ett recept här.

Steg

1
Färdig

Banka ut dina filéer och salta dem. Vispa upp ägg i en skål, häll upp panko i en och vetemjöl i en tredje skål. För att undvika att få kladdiga fingrar kan du ta ett grillspett som du kan använda för att panera fileerna.

2
Färdig

Doppa filéerna först i mjöl, sen ägg, sen mjöl igen, ägg igen och sist panko. Reptera tills alla bitar är panerade. Värm på olja i en djup panna. Fritera i ca 3 min per sida. Det här varierar beroende på storlek på kycklingen, men jag hade rätt stora bitar och hade min platta på 6/9 och stekte en bit i totalt 6-7 minuter. Är du osäker kan du testa med en bit för att se hur länge du behöver steka.

3
Färdig

Servera din chicken katsu men sötsursås eller annan sås, ris och sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
brownies med brynt smör
Föregående
Brownie med brynt smör
bao buns med marinerat fläsk
Nästa
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
brownies med brynt smör
Föregående
Brownie med brynt smör
bao buns med marinerat fläsk
Nästa
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida

Kommentera