• Hem
  • Festmat
  • Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
1 0
Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

25 g Jäst
1 dl Vetemjöl special
2 st Ägg
2 dl Bovetemjöl
3 dl Mjölk
1 tsk Salt
Smör att steka i
Topping
Löjrom
Créme Fraiche
Gräslök
Rödlök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

  • 110
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, Creme Fraiche och gräslök. En klassik förrätt! Jag testade att äta till middag men det är mer av en förrätt ändå faktiskt 😀 Det är väldigt gott tillsammans med all topping, bovete har dock en väldigt specifik smak, men det är helt glutenfritt och rikt på magnesium, fosfor och essentiella aminosyror.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Smula ner jästen i en bunke och vänd i fingervarm (ca 37) mjölk. Rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt sedan äggulor, vetemjöl, bovetemjöl och salt och rör ihop. Täck bunken och låt jäsa i ca 45 min. Visp under tiden upp äggvitorna och ställ kallt.

2
Färdig

När smeten jäst klart - vänd i äggvitan lite åt gången tills den är ihopblanad med smeten.

3
Färdig

Värm ett plättjärn eller en stekpanna och stek plättarna i en smör eller olja på medelhögvärme (en 6a på en 9e skalig platta). Stek ca 0.75 dl smet åt gången. Vänd på plätten när den börjar bubbla och inte känns lös.

4
Färdig

Servera plättarna med rom, creme fraiche eller smetana, gräslök och rödlök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Saftiga äppelmuffins med mindre socker
Nästa
Texmex biffar med couscous- och bönsallad
Föregående
Saftiga äppelmuffins med mindre socker
Nästa
Texmex biffar med couscous- och bönsallad

Kommentera