0 0
Saftiga äppelmuffins med mindre socker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2.5 dl Äppelmos
0.5 dl Rapsolja
0.5 dl Havremjölk
0.75 dl Sötströ
2.5 dl Vetemjöl går att ersätta mot annat mjöl eller byta ut hälften mot t.ex havremjöl
1.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1.5 msk Kanel
2 dl Valnötter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftiga äppelmuffins med mindre socker

  • 25
  • Portioner 7
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Saftiga och goda äppelmuffins gjorda på äppelmos och mindre socker. Jag hade även hackade valnötterna i mina muffins och det går självklart att utesluta det för att få nötfria muffins alternativt om man t.ex vill ha i lite russin eller toppa med frön? 😀

Muffinsen var i alla fall väldigt goda och kommer definitivt göra dem igen!

Jag hade vanligt vetemjöl men du kan ersätta mot glutenfritt alternativ eller ersätta hälften av mjölet mot t.ex havremjöl. Samma gäller sötströt, har du inte det så går det bra med vanligt socker också eller annat socker/sötning.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader och klä en muffinsplåt med muffinsformar.

2
Färdig

Blanda alla blöta ingredienser (äppelmos, mjölk och olja) i en skål. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan skål (kanel, mjöl, salt och sötströ).

3
Färdig

Vänd ner de torra ingredienserna i de blöta och vänd om till en jämn smet. Ha i hackade valnötter eller gör utan. Fyll formarna med 2/3 smet och grädda i mitt av ugnen i ca 15 min.

4
Färdig

Låt svalna och ät sedan som de är eller toppa med färskostfrosting som du kan röra ihop med färskost och valfri sötning/socker.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Filodegsrullar med spenat och fetaost
Nästa
Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
Föregående
Filodegsrullar med spenat och fetaost
Nästa
Blinier – ryska boveteplättar med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Kommentera