0 0
Filodegsrullar med spenat och fetaost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
300 g Fryst spenat
2.5 dl Naturell yoghurt
450 g Fetaost
500 g Filodeg
0.5 dl Mjölk
1 dl Rapsolja
2 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
Sesamfrön att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegsrullar med spenat och fetaost

  • 45
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Filodegsrullar fyllda med spenat och fetaost. Enkla och goda! Gott att ha som tilltugg, mellanmål, lunch eller middag med en god sallad till! Det går även att göra filodegsrullarna utan spenat. Här ett recept som jag länkar nedan som jag gjort med enbart fetaost.

Jag har även ett recept på filodegspaj eller som det kallas i Serbien “gibanica” som du hittar här

och ett recept på filodegsrullar med enbart fetaost här

Steps

1
Done

Förberedelser

Sätt ugnen på 200 g och stek spenaten i lite olja tills den tinat upp. Salta och ställ åt sidan medan du gör resten av fyllningen.
Klä en plåt med bakplåtspapper

2
Done

Fyllning

Börja med att vispa upp 2 ägg och smula sedan ner fetaosten. Du vill inte ha några stora bitar. Tillsätt sedan naturell yoghurt, 0.5 dl olja och bakpulver och rör ihop till en tjock och fast smet. Smaka av och tillsätt eventuellt liite salt om det behövs. Häll i spenaten och rör ihop.

3
Done

I en annan skål. Vispa upp ett ägg och rör ner 0.5 dl mjölk och 0.5 dl olja. Detta ska du använda för att pensla filodegsbladen.

4
Done

Dags att göra rullarna

Placera ett blad filodeg på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandinngen. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera.
Lägg sedan över det tredje bladet och lägg nu fyllningen längst ut på långsidan, ca 3-4 msk. Bre ut den lite och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt och fortsätt så tills fyllningen är slut

5
Done

Pensla nu filodegen ordentligt med en blandning av ägg, mjölk och olja som är kvar och även lite olja. Dela den i tre delar och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills de är gyllenbruna och fina!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås
previous
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås
next
Saftiga äppelmuffins med mindre socker
ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås
previous
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås
next
Saftiga äppelmuffins med mindre socker

2 Comments Hide Comments

Det här blir supergott. Har ingen mjölk hemma eftersom vi inte dricker mjöl. Kan man pensla degen med smält smör i stället?

Add Your Comment