0 0
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Rabarber
2 st rabarber
0.75 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Vatten
Kolasås
125 g Smör
1.25 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
0.75 dl Ljus sirap
3 nypor Salt
50 g Pistagenötter
Tillbehör
Vaniljglass
Pistagenötter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Rabarber

  • Kolasås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås. En rabarberdessert där surt, söt, salt, krispigt, lent och mjukt möter varandra. En väldigt god och smidig dessert.

Steg

1
Färdig

Kolasås

Börja med kolasåsen då den behöver svalna lite.
Bryn smöret. Tillsätt sedan socker, sirap, salt och sist vispgrädde lite åt gången under omröring. Låt sedan kolan puttra på medelvärme under i ca 7-8 min. Vänd ner hackade pistagenötter och låt svalna.

2
Färdig

Rabarber

Sätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ös med vätskan som rabarbern släpper ut 3 gånger ungefär.

3
Färdig

Servering

Servera rabarbern med vaniljglass, kolasås och pistagenötter.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftig jordgubbstårta
Föregående
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
Nästa
Filodegsrullar med spenat och fetaost
Saftig jordgubbstårta
Föregående
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
Nästa
Filodegsrullar med spenat och fetaost

Kommentera