• Hem
  • Helgmat
  • Taquitos – friterad taco med hemmagjord salsa, avokadokräm och gräddfil
0 0
Taquitos – friterad taco med hemmagjord salsa, avokadokräm och gräddfil

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingfyllning
4 st Kycklingfilé
2 msk Tomatpure
2 msk Paprikapulver
1 msk Spiskummin
1 msk Oregano
1 st Lök
4 dl Vatten
3 st Vitlöksklyftor
1 tsk Lökpulver
1 st Kycklingbuljong
200 g Riven ost
Salt
Peppar
Salsa
5 st Kvisttomater
1 st Rödlök
1 st Chili
0.5 st Lime
1 kruka Persilja alternativ koriander
1 tsk Spiskummin
1 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
Avokadokräm
2 st Avokado
1 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Övrigt tillbehör
12 st Tortilla
2 dl Rapsolja
Gräddfil

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Taquitos – friterad taco med hemmagjord salsa, avokadokräm och gräddfil

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingfyllning

  • Salsa

  • Avokadokräm

  • Övrigt tillbehör

Steg

Dela

Taquitos är en rullad och friterade tacos. Jag fyllde mina taquitos med kyckling som jag kokat och smaksatt. Taquitosen dippades sedan i en hemmagjord salsa och avokadokräm. Väldigt smarrigt! Du kan variera fyllningen och byta ut den mot t.ex nöt eller vegokött/färs.

Steg

1
Färdig

Börja med salsan (om du inte kör på färdigköpt)

Sätt ugnen på 200 grader. Gör ett kryss i varje tomat och koka upp dem i ca 5 min tills du kan skala dem. Skölj tomaterna i kallt vatten, skala och dela dem. Lägg tomaterna i form tillsammans med chilin och skjutsa in i ugnen i ca 25 min. Låt tomaterna svalna något och mixa sedan med resten av ingredienserna. Mixa den inte hel slät. Smaka av med salt. Gillar du koriander så kan du köra på det istället för persilja. Låt stå i kylen under tiden så den får svalna.

2
Färdig

Kycklingfyllning

Fräs kycklingfilérna i en gryta i lite olja. Skiva löken och vänd i tillsammans med tomatpurén. Pressa i vitlöken och ha i alla kryddorna. Stek i ca 5 min. Smula över buljongentärningen och häll på vattnet. Låt koka upp med lock på. Ta av locket och låt det nu koka ner på medelvärme. Kommer ta ca 20-30 min. Rör om då och då.
När det är ca 1 dl vätska kvar. Smaka av med lite salt. Ta grytan från värmen och dra sedan sönder kycklingen med 2 gafflar. Vänd i osten.

3
Färdig

Avokadokrämen

Stavmixa avokadon till en kräm. Pressa i vitlöken, tillsätt olivolja och smaka av med salt och ev. lite lime.

4
Färdig

Gör taqitos

Värm på oljan i en kastrull eller stekpanna. Värm på tortilabröden i några sekunder i micorn så blir de lättare att rulla. Jag använde medelstora tortillabröd och fyllde ca 2 stora matskeder per tortilla. Rulla ihop till en tight rulle och fritera sedan tills de blir gyllene. Lägg ner tacon i pannan med skarven nedåt. Håll ihop taqitosen med en tång så att den inte öppnar sig. Låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med salsan, gräddfilen och avokadon!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
Föregående
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
Nästa
Nudlar med jordnötssmörig kycklingfärs
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
Föregående
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
Nästa
Nudlar med jordnötssmörig kycklingfärs

Kommentera