0 0
Kokt majskolv med chilismör och parmesan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Majskolv med blast
Chilismör
50 g Rumstempererat smör
1 tsk Chilipulver
1 tsk Chiliflakes
Salt
Topping
30 g Finriven parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kokt majskolv med chilismör och parmesan

Features:
  • Glutenfritt
  • 15
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Chilismör

  • Topping

Directions

Share

God och smakrik majskolv med chilismör och parmesan. Perfekt till en sommarbuffé eller som förrätt vid en middag. Gott chilismör smaksatt med salt och chilipulver, graden av hetta kan du bestämma själv bara genom att ha i mer eller mindre chiliflakes.

OBS: Om du köper färdigkokt majskolv kan du skippa steg 1 & 2 och endast värma på den lite inför steg 4!

Steps

1
Done

Majsen

Lägg majskolvarna i en stor kastrull. Fyll med vatten så att kolvarna täcks helt och salta vattnet ordentligt.

2
Done

När vattnet kokat upp med majskolvarna i, låt koka i 8-9 minuter. Pilla loss ett majskorn för att känna om den är klar. Sila av och låt svalna något så att du kan dra av blasten.

3
Done

Chilismör

Blanda det rumstempererade smöret med salt, chiliflakes och chilipulver. Smaka av med salt och chiliflakes så att hettan på smöret blir som du vill ha det.

4
Done

Servering

Dela majskolven en gång på tvären och en gång på längden för att få fyra "kvartar" som på receptbilden. Bre chilismöret över majsen och riv parmesan ovanpå.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
laxcheesecake i portionsformat
previous
Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill
färskpotatis med örtvinägrett
next
Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör
laxcheesecake i portionsformat
previous
Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill
färskpotatis med örtvinägrett
next
Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör

Add Your Comment