Ingredienser
-
Biff
- 450 g Lövbiff
- 1 msk Japansk soya
- 2 msk Ingefära
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Majsstärkelse
- 1 tsk Bakpulver
-
Såsen
- 4 msk Hoisinsås
- 2 msk Oystersås
- 3 msk Japansk soya
- 1 msk Kinesisk soya
- 1 dl Vatten
-
Övrigt
- 200 g Äggnudlar
- 300 g Bambuskott
- 1 knippe Salladslök
Steg
Biff med bambuskott och nudlar. Lyxigt och gott! Du kan även servera med ris. Äter du inte biff så testa med tofu istället!
Steg
1 Färdig | BiffenBörja med biffen. Strimla den och blanda sedan med olja, bakpulver, majstärkelse, vitlök, ingefära, japansk soja. Låt stå och marineras i ca 30 min. |
2 Färdig | SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3 Färdig | Nudlar, bambuskott och salladslökKoka nudlar. Sila av bambuskott och strimla salladslöken. |
4 Färdig | Börja stekaStek biffen i olja på hög värme tills den fått färg vänd i bambuskott och sås. Woka ihop i 2-3minuter. Vänd sedan i lite av nudlarna åt gången och blanda ihop. Vänd i salladslöken (spara till topping). Blanda ihop och smaka av med mer soja (om det behövs mer salt) eller mer oystersås/hoisin). Servera! |