0 0
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckling
1 kg Kycklingfilé
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Timjan
25 g Smör
Peppar
Salt
Grönpepparsås
2 msk Grönpeppar i lag
25 g Smör
5 dl Grädde
0.5 tsk Kinesisk soya
1 tsk Oxfond
Peppar
Saltgurka
Övrigt
Grönpeppar i lag

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris

  • 60
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Kyckling

  • Grönpepparsås

  • Övrigt

Directions

Share

Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris. Servera med en god sallad och du har en god vardagsmiddag.

I det här receptet steker jag först kycklingfilén tills den får fin färg och tillagar sedan färdigt i ugnen tills kycklingen uppnår en innertemperatur på 69 grader.

Grönpeppar skördas omogen och har en väldigt mild och aromatisk smak.

Steps

1
Done

Kycklingfilén

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en panna. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner i pannan. Krydda kycklingen med salt, timjan, lökpulver och peppar på båda sidorna. Stek kycklingen på hög värme till den får fin yta. Lägg sedan över i en ugnssäker form tillsammans med skyn från pappan. Sätt en termometer i den största och tjockaste delen av filén och rosta i ugnen tills innertemperaturen blir ca 69 grader.

2
Done

Grönpepepparsås

Smält smöret - vänd i krossade grönpeppar. (krossa med fingrarna). Tillsätt grädde, soja, fond och peppar. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av!

3
Done

Servera

Servera kycklingen med ris och en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Belgiska våfflor
previous
Belgiska våfflor
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm
next
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm
Belgiska våfflor
previous
Belgiska våfflor
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm
next
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm

Add Your Comment