0 0
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
1 kg Kycklingfilé
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Timjan
25 g Smör
Peppar
Salt
Grönpepparsås
2 msk Grönpeppar i lag
25 g Smör
5 dl Grädde
0.5 tsk Kinesisk soya
1 tsk Oxfond
Peppar
Saltgurka
Övrigt
Grönpeppar i lag

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris

  • 60
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Grönpepparsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris. Servera med en god sallad och du har en god vardagsmiddag.

I det här receptet steker jag först kycklingfilén tills den får fin färg och tillagar sedan färdigt i ugnen tills kycklingen uppnår en innertemperatur på 69 grader.

Grönpeppar skördas omogen och har en väldigt mild och aromatisk smak.

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Kycklingfilén

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en panna. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner i pannan. Krydda kycklingen med salt, timjan, lökpulver och peppar på båda sidorna. Stek kycklingen på hög värme till den får fin yta. Lägg sedan över i en ugnssäker form tillsammans med skyn från pappan. Sätt en termometer i den största och tjockaste delen av filén och rosta i ugnen tills innertemperaturen blir ca 69 grader.

2
Färdig

Grönpepepparsås

Smält smöret - vänd i krossade grönpeppar. (krossa med fingrarna). Tillsätt grädde, soja, fond och peppar. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av!

3
Färdig

Servera

Servera kycklingen med ris och en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Belgiska våfflor
Föregående
Belgiska våfflor

Kommentera