0 0
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Till risonin
400 g Finkrossade tomater
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
7 dl Grönsaksbuljong
2.5 dl Grädde
2 msk Tomatpure
1 msk Oregano
1 tsk Timjan
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
3.5 dl Risoni
basilikakräm
0.5 dl Basilika hackad
2 dl Créme Fraiche
Ugnrostade tomater
20 st Körsbärstomater
Olivolja
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Till risonin

  • basilikakräm

  • Ugnrostade tomater

Steg

Dela

Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm och parmesan. Risoni som får gotta ihop sig i en krämig tomatbaserad sås. Parmesanen blev extra viktig till den här rätten då den balanserar upp syran.

Vill du göra det extra lyxigt så kan du göra parmesanchips att toppa med.

Tänk på att risonin suger åt sig vätska när den får stå ett tag så det är en rätt man helst serverar direkt. Det går bra i matlåda om man värmer upp tillsammans med lite mjölk, men allra godast helt nylagad.

Steg

1
Färdig

Rosta tomaterna 2 alternativ

Dela tomaterna och placera ut på en form. Ringla över olivolja och salta och peppra.

Lång rostning: rosta på 125 grader i ca 1 till 1.5h. Det här alternativet ger sötare och godare tomater.

Kort rostning: rosta på 200 grader i ca 30-40 minuter. Tomaterna blir syrligare.

Jag rekommenderar altenativ 1 om du har tid!

2
Färdig

Risonin

Koka upp en grönsaksbuljong i 7 dl vatten. Fräs lök och vitlök på medelvärme i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
Vänd i finkrossade tomater, salt, peppar, oregano och timjan, samt en nypa socker. Låt puttra i 10 minuter.
Vänd sedan i risonin och hälften av buljongen. Låt koka upp och tillsätt sedan resten av buljongen. Låt puttra på medel till låg värm tills risonin är klar.

3
Färdig

Basilikakräm

Finhacka basilikan och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt.

4
Färdig

Servera

Servera risonin direkt tillsammans med tomaterna, basilikakrämen massor med parmesan och en god ruccolasallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris
Föregående
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia
Nästa
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris
Föregående
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia
Nästa
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia

Kommentera