2 0
Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 st Äpplen
2 msk Kanel
2 msk Strösocker
Smuldeg
3 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
125 g Smör
1.5 msk Ljus sirap
1 dl Strösocker
Vaniljsås
5 dl Mjölk
1.5 msk Majsstärkelse
2 msk Vaniljsocker
2 msk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg

  • 50 min
  • Medium

Ingredients

  • Smuldeg

  • Vaniljsås

Directions

Share

Äppelpaj med krispigt smul och snabb vaniljsås. Hur gott är det inte med äppelpaj? Jag älskar det. Den här pajen går relativt fort att göra och jag serverar den med en snabb vaniljsås utan ägg, men det går själkvart bra med färdig vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass!

Steps

1
Done

Förberedelse

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Done

Äpplen

Skala och skiva äpplena i ca 1 cm tunna skivor. Vänd skivorna i socker och kanel. Lägg över klyftorna i en pajform smord med smör.

3
Done

Smuldeg

Blanda smör, havregryn, mjöl, ljus sirap och socker i en skål och nyp ihop till en smuldeg. Addera eventuellt mer mjöl eller havregryn pm det inte blir tillräckligt smuligt.

Smula över äppelklyftorna. Grädda pajen i ca 25-30 min. Tar den färg innan dess så täck med folie. Känns med en tandpetare om äpplena är mjuka.

4
Done

Vaniljsås

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp på låg värme till såsen tjocknat. Låt svalna!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Majs och halloumifritters med bulgursallad
previous
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Tunna och goda pannkakor - balkan style
next
Tunna och goda pannkakor – balkan style
Majs och halloumifritters med bulgursallad
previous
Majs och halloumifritters med bulgursallad
Tunna och goda pannkakor - balkan style
next
Tunna och goda pannkakor – balkan style

Add Your Comment