0 0
Tunna och goda pannkakor – balkan style

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
Ca 6 dl Vetemjöl
Ca 9 dl Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tunna och goda pannkakor – balkan style

  • 50
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Pannkakor är ju en sån grej där alla har sitt egna recept och kanske inte något man använder decilitermått till. Det gör inte jag i alla fall men vill ändå dela med mig av mina tunna och goda pannkisar. Jag steker alltid i lite lite olja, aldrig i smör men det har nog att göra med att det är så man lagar pannkakor i balkan.

Det här receptet kanske inte blir supertydligt för det jag gör är att addera lite mjöl och vispa till en tjock smet, sedan späder jag ut med lite mjölk, adderar mer mjöl – vispar och sedan mer mjölk tills jag får önskad konsistens. Detta gör så att man undviler klumpar.

Steps

1
Done

Vispa upp äggen. Tillsätt lite av mjölet och vispa till en trög smet. Späd med lite mjölk mjölk. Vispa igen. Fortsätt så tills allt mjöl och all mjölk är i. Den ska inte vara vattning, utan mer en gräddig konsistens. Tillsätt en nypa salt och lite vaniljsocker.

2
Done

Värm upp en panna - stek på en 7a på en 9e skala. Pensla med lite olja - häll ca 1 dl smet. Stek tills de blir gyllenbruna.

3
Done

Servera med sylt eller nötkräm :D

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krispig äppelpaj
previous
Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg
hemmagjort naanbröd
next
Naanbröd – mjukt och gott naanbröd
krispig äppelpaj
previous
Äppelpaj med snabb vaniljsås utan ägg
hemmagjort naanbröd
next
Naanbröd – mjukt och gott naanbröd

Add Your Comment