1 0
Naanbröd –  mjukt och gott naanbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6.5 dl Vetemjöl
1.5 msk Torrjäst
1.25 dl Varmt vatten
1 tsk Strösocker
1.25 dl Naturell yoghurt
1 tsk Salt
1 msk Rapsolja
Att pensla bröden med
1 st Vitlöksklyftor
25 g Rumstempererat smör
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Naanbröd – mjukt och gott naanbröd

  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Att pensla bröden med

Directions

Share

Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till grytor och framförallt rätter som tikka masala, korma osv.  Naanbrödet gräddas traditionellt i en tandoor som är en indisk lerugn, men det går faktiskt utmärkt i stekpanna. Antingen så kan man pensla brödet med bara smör eller så kan man ha i vitlök så får man lite smakrikare bröd, och såklart lite flingsalt på också! Här har jag goda recept på tikka masala med kyckling, tikka masala med linser och tikka masala med paneer.

Steps

1
Done

Blanda jäst och socker och varmt vatten (ej kokande) i en bunke, täck bunken och låt jästen aktiveras i ca 10 minuter.

2
Done

Blanda jästblandningen med yoghurt och olja, tillsätt sedan lite mjöl och gången. Vänd i saltet. Knåda ihop till en smidig deg. Låt gärna degen vara mer åt det klibbiga hållet.
Låt jäsa i ca 45-60 min under bakduk.

3
Done

Dela degen i 6 eller 4 lika stora delar och kavla ut i ca 0.5-1 cm tjocka avlånga bröd. Värm en panna och pensla den med lite olja.
Stek naanbrödet på medelhög värme tills ovansidan bildar blåsor och undersidan fått färg. Vänd och stek andra sidan. Lägg de färdiga bröden på en tallrik och täck med folie.

4
Done

Vitlökssmör

Blanda smöret med salt och pressa ner vitlöken. Pensla brödet och smula över lite flingsalt. Klart!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tunna och goda pannkakor - balkan style
previous
Tunna och goda pannkakor – balkan style
paj med broccoli och kalkonskinka
next
Paj med broccoli, kalkonskinka och ost
Tunna och goda pannkakor - balkan style
previous
Tunna och goda pannkakor – balkan style
paj med broccoli och kalkonskinka
next
Paj med broccoli, kalkonskinka och ost

4 Comments Hide Comments

Helt fantastiskt gott bröd att äta till mat. Så härlig konsistens på degen och lättbakat. Tack för ett toppenrecept. Extra gott med din tikka masala till. 👍😋

Add Your Comment