0 0
Paj med broccoli, kalkonskinka och ost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pajdeg
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
100 g Smör
4 msk Vatten
1 nypa Salt
Fyllning
1 st Broccoli
150 g Kalkonskinka
3 st Ägg
300 g Riven ost
3 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
Örtsalt efter smak

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paj med broccoli, kalkonskinka och ost

  • 65 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pajdeg

  • Fyllning

Directions

Share

Paj med broccoli, kalkonskinka och ost.  Hur gott är det inte med matpaj? Väldigt gott! Tycker att det tar lite tid att göra men har man tid så kan man passa på att göra en större paj eller 2 mindre så har mat mat i flera dagen eller så kan man frysa in och ta fram de dagarna man inte orkar laga mat alls!

Steps

1
Done

Pajdegen

Knåda ihop degen till en fast och smidig deg. Kavla ut den på ett lätt mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Sätt ugnen på 225 grader och ställ pajdegen i kylen så länge (ca 10 min).
Nagga degen och frögrädda i ca 10 min.

2
Done

Fyllning

Vispa ihop ägg och häll i mjölk och grädde + lite örtsalt.
Hacka skinkan och broccolin. Lägg i broccolin, osten och skinkan i pajen och häll sedan över äggstannigen.

3
Done

Grädda pajen i ca 30-40 min tills den fått fin färg och äggstanningen "stannat". Låt svalna och servera sedan med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjort naanbröd
previous
Naanbröd – mjukt och gott naanbröd
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
next
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
hemmagjort naanbröd
previous
Naanbröd – mjukt och gott naanbröd
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
next
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch

Add Your Comment