Ingredients
-
125g Smör
-
2.5dl Strösocker
-
1 dl Mjölk
-
2 st Ägg
-
3 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
2-3 st Äpplengröna eller surare äpplen
-
100g Mandelmassa
-
Mandelspånatt toppa med
Directions
Saftig äppelkaka med mandelmassa och mandelflarn. Äpplen och mandelmassa är ju en magiskt kombo. Riktigt gott med vaniljglass eller vaniljsås till men går även att äta som den är.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175g. Smöra och täck en springform med bakplåtspapper (min form var 22cm). |
2
Done
|
Vispa smöret och sockret och tillsätt ett ägg åt gången och vispa ihop. |
3
Done
|
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner med en slickepott och blanda till en jämn smet. Tillsätt mjölk och vänd ihop. Häll över smeten i formen. |
4
Done
|
Riv över halva mandelmassan över kakan. Skala och skiva äpplena i ca 1/2 cm tjocka skivor och täck kakan. Riv över resten av mandelmassan och strö över mandelflarn. |
5
Done
|
Grädda i ca 40-50 min (beroende på ugn, jag gräddade i 45). Täck med folie om kakan börjar bli för gyllene. Låt svalna och servera |
2 Comments Hide Comments
Antar att du menar flagad mandel? Mandelflarn är väl ett eget bakverk …
ja precis, uppdaterar nu! 🙂