0 0
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
175 g Smör
2 st Ägg stora
2.5 dl Vetemjöl
3.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Kakao
1 krm Salt
Topping
Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker

  • 30
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker. Enkel och god kladdkaka! Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker och ägg
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda kladdkakan

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
Föregående
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Dragonkyckling med ris
Nästa
Dragonkyckling med ris
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
Föregående
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Dragonkyckling med ris
Nästa
Dragonkyckling med ris

Kommentera