Ingredienser
- 175 g Smör
- 2 st Äggstora
- 2.5 dl Vetemjöl
- 3.5 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1.25 dl Kakao
- 1 krm Salt
-
Topping
- Florsocker
Steg
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker. Enkel och god kladdkaka! Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den.
Steg
1 Färdig | Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker och ägg |
2 Färdig | Grädda kladdkakanGrädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |