0 0
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
175 g Smör
2 st Ägg stora
2.5 dl Vetemjöl
3.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Kakao
1 krm Salt
Topping
Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker

  • 30
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker. Enkel och god kladdkaka! Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker och ägg
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda kladdkakan

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
Föregående
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Dragonkyckling med ris
Nästa
Dragonkyckling med ris
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
Föregående
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Dragonkyckling med ris
Nästa
Dragonkyckling med ris

2 Comments Dölj kommentarer

Bästa receptet! Det här är första gången jag lyckas få kladdkakan precis så som jag vill ha den. Jättebra tips att man inte ska röra för mycket och att smeten gärna ska vara högre i formen.
Next—>twice baked chocolate cake

Kommentera