0 0
Kladdkaka med chokladkolatäcke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kladdkaka
4 st Ägg
2.5 dl Vetemjöl
175 g Smör
2 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Strösocker
1.25 dl Kakao
Chokladkola
1.5 dl Vispgrädde
30 g Smör
0.75 dl Ljus sirap
1.5 dl Strösocker
0.25 dl Kakao

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdkaka med chokladkolatäcke

  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Kladdkaka

  • Chokladkola

Steg

Dela
Annons:

Kladdkaka med chokladkolatäcke. Kladdig kladdkaka med seg chokladkola. Supergott! Servera som den är eller kanske med lite bär, glass eller grädde till.

Jag gräddar kladdkakan i en 20 cm form. Vill du grädda kakan i en större form så kör receptet gånger 1.5, annars blir kakan väldigt platt. Den här kladdkakan blir tjockare än ”klassiska kladdkakor” därför är det extra mycket av alla ingredienser.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Kladdkakan

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd sist i smöret och rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna något innan du börjar göra kolan.

3
Färdig

Chokladkola

Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker, kakao och sirap och låt koka upp 123-124 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig).

4
Färdig

Toppa kladdkakan med kolan

Häll på chokladkolan på kladdkakan medan den fortfarande är i formen. Låt sedan sätta sig i kylen i. minst 5h, men gärna över natten. Du kan såklart äta den direkt men den blir mycket godare när den fått sätta sig.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sticky tofu - gott tofurecept
Föregående
Sticky tofu – gott tofurecept
Kardemummalängd med nöttosca
Nästa
Kardemummalängd med nöttosca
Sticky tofu - gott tofurecept
Föregående
Sticky tofu – gott tofurecept
Kardemummalängd med nöttosca
Nästa
Kardemummalängd med nöttosca

Kommentera