0 0
Knäck med med apelsin och pistage

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 dl Strösocker
2 dl Ljus sirap
2 dl Grädde
1 st Apelsin
1 dl Pistagenötter

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Knäck med med apelsin och pistage

  • 25
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Knäck med med apelsin och pistage. Supergod twist på den traditionella knäcken. Knäck kan vara lite kladdigt och meckigt att göra men har du en termometer och en knäcktratt. Har du ingen termometer så kan du göra kulprovet. Kulprovet gör du genom att droppa en tsk av kolan i kallt vatten. Kan du ta upp den och forma en kula är den klar, rinner den ut är den inte klar ännu.

Har du inget knäcktratt så kan du hälla över knäcken i en liten kanna.

 

Receptet ger ca 30 st knäckkolor.

Steps

1
Done

Finhacka pistagen och riv skalet från apelsinet (ej det vita).

2
Done

Vänd i grädde, sirap och socker i en medelstor kastrull (som rymmer 1-1,5liter). Vänd i apelsinskal. Låt koka upp tills den når 125 grader. Använd termometer om du har det, om inte så gör kulprovet (se hur du gör det i beskrivningen).
Förbered knäckformarna medan knäcken kokar. Fördela lite lite pistagenötter i varje form.

3
Done

Har du en knäcktratt så använd den för att fördela knäcken i formarna annars så kan du hälla över knäcken i en kanna.
Fördela knäcken i formarna och toppa sedan med lite pistage. Låt stelna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
previous
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
Asiatisk rödkålssallad
next
Asiatisk rödkålssallad
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
previous
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
Asiatisk rödkålssallad
next
Asiatisk rödkålssallad

Add Your Comment