0 0
Pizzabullar med paprika och lök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pizzadeg
10 g Jäst färsk jäst
350 ml Kallt vatten
10 g Salt
1 msk Olivolja
ca 500 g Vetemjöl
Tomatsås
1 dl Tomatpure
1 dl Vatten
1 tsk Strösocker
1 tsk Oregano
Peppar
Salt
Övrigt
150 g Riven ost
1 st Paprika
1 st Gullök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pizzabullar med paprika och lök

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Pizzadeg

  • Tomatsås

  • Övrigt

Directions

Share

Pizzabullar med paprika och lök – supergoda, mjuka och saftiga pizzabullar. Perfekt att servera som tillbehör eller att ta fram som mellanmål. Du kan grädda pizzabullarna i bullformar eller muffinsform.

I detta recept har jag tomatsås, ost, paprika och lök men du kan variera fyllningen.

 

Receptet ger ca 12-14 bulllar beroende på storlek.

Steps

1
Done

Deg

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Tillsätt salt och lite mjöl åt gången tills degen går ihop. Tillsätt mer ifall det behövs. Knåda i köksassistent eller för hand i ca 15 min.
Låt jäsa i rumstemperatur i minst 3-4h, men gärna längre (6-10h) för att få mer smak i degen.

2
Done

Tomatpure

Fräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans.

3
Done

Tillbehör till pizzan

Strimla löken och tärna paprikan. Stek sedan i olja tills de mjuknat något.

4
Done

Gör pizzabullarna

När degen jäst klart- ta ur dem på en mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel ca 0.5 cm tjock.
Bre på tomatsåsen, lägg på osten, paprika & lök. Rull ihop som en bulldeg och placera bullarna i bullfornar eller muffinsformar. Det gör inget om det blir lite kladd. Låt bullarna jäsa i formen medans ugnen värms till 225 grader över och under värme.

5
Done

Grädda

Grädda pizzabullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene och innertempen är. 98 grader.

6
Done

Servera

Servera när de svalnat något och frys in resten.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pannacotta med gelehjärtan
next
Marry med ravioli
previous
Pannacotta med gelehjärtan
next
Marry med ravioli

Add Your Comment