Ingredients
-
Pizzadeg
-
10 g Jästfärsk jäst
-
350 ml Kallt vatten
-
10 g Salt
-
1 msk Olivolja
-
ca 500 g Vetemjöl
-
Tomatsås
-
1 dl Tomatpure
-
1 dl Vatten
-
1 tsk Strösocker
-
1 tsk Oregano
-
Peppar
-
Salt
-
Övrigt
-
150 g Riven ost
-
1 st Paprika
-
1 st Gullök
Directions
Pizzabullar med paprika och lök – supergoda, mjuka och saftiga pizzabullar. Perfekt att servera som tillbehör eller att ta fram som mellanmål. Du kan grädda pizzabullarna i bullformar eller muffinsform.
I detta recept har jag tomatsås, ost, paprika och lök men du kan variera fyllningen.
Receptet ger ca 12-14 bulllar beroende på storlek.
Steps
1
Done
|
DegSmula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Tillsätt salt och lite mjöl åt gången tills degen går ihop. Tillsätt mer ifall det behövs. Knåda i köksassistent eller för hand i ca 15 min. |
2
Done
|
TomatpureFräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans. |
3
Done
|
Tillbehör till pizzanStrimla löken och tärna paprikan. Stek sedan i olja tills de mjuknat något. |
4
Done
|
Gör pizzabullarnaNär degen jäst klart- ta ur dem på en mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel ca 0.5 cm tjock. |
5
Done
|
GräddaGrädda pizzabullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene och innertempen är. 98 grader. |
6
Done
|
ServeraServera när de svalnat något och frys in resten. |