0 0
Kardemummalängd med nöttosca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Degen
50 g Jäst
14 dl Vetemjöl special ibland behövs lite mer eller mindre
5 dl Ljummen mjölk
1.5 dl Strösocker
1 msk Kardemumma
1 nypa Salt
150 g Rumstempererat smör
Fyllning
150 g Rumstempererat smör
1 msk Kardemumma
1 dl Farinsocker
1.5 dl Strösocker
Nöttosca - 1 längd
150 g Nötter valfri sort
50 g Smör
0.75 dl Farinsocker
1 dl Vispgrädde
0.5 dl Ljus sirap
Övrigt
Pärlsocker
1 st Ägg
Sockerlag
1 dl Strösocker
2 dl Vatten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kardemummalängd med nöttosca

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Degen

  • Fyllning

  • Nöttosca - 1 längd

  • Övrigt

  • Sockerlag

Steg

Dela
Annons:

Kardemummalängd med nöttosca! Otroligt saftig och god längd. Receptet ger två stora längder men du kan också göra vanliga bullar av halva degen. Alternativt göra 2 olika fyllningar. Här är ett annat förslag på fyllning.

 

Recept på andra goda bullar

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Degen

Börja med att lösa upp jästen i ljummen mjölk (rumstempererad). Tillsätt sedan socker, smöret, kardemumma och lite salt. Tillsätt nu lite mjöl åt gången och arbeta ihop till en smidig deg. Jag har skrivit 14 dl mjöl men ibland behövs mindre och ibland lite mer. Degen ska vara lite åt det klibbiga hållet. Så tillsätt de sista decilitrarna en åt gången tills du har en smidig deg. Jag arbetade min deg i maskin i ca 10-15 min, men arbetar du för hand kan det ta något längre tid. Täck degen med en plastpåse och låt den jäsa i ca 60 min.

2
Färdig

Fyllning och utbakning

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en bredbar smet (rumstempererat smör, socker, farinsocker och kardemumma).

3
Färdig

Dela degen i 2 delar, täck den enda deghalvan så länge. Kavla ut degen till 1 cm tjock rektangel. Lägg över på ett bakplåtspapper och kavla till så du har en jämn deg. Bre på fyllningen över hela degen och rulla sedan in båda långsidorna, men inte hela vägen in. Spara plats i mitten där fyllningen ska vara. Klipp sedan de rullade sidorna så att du har "separata" bullar", se bild. Placera längden på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 1h. Repetera med den andra halvan av degen.

4
Färdig

Nöttosca

Grovhacka valfri nötter. Jag hade pistage, sötmandlar och hasselnötter.
Lägg över alla andra ingredienser i en kastrull. Koka upp till 115 grader. Vänd i nötterna.

5
Färdig

Grädda längerna

Sätt ugnen på 200 grader. För att längden inte ska jäsa åt sidorna utan på höjden så använder jag en justerbar bakform som jag sätter runt längden. Har du inte det så går det bra utan, men då kan den jäsa på bredden. Fyll mitten av längden med nöttoscan.
Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12-16 min. För att kontrollera att längden är gräddad ska innertemperaturen vara sa 91-92 grader. Jäser din bulle på bredden så gräddas den fortare än om den jäser upp på höjden så då kan gräddningstiden variera.

6
Färdig

Under tiden längden är i ugnen: koka upp socker och vatten till sockerlagen. Pensla längderna med sockerlagen direkt när de kommer ut från ugnen. Sockerlagen gör att fukten hålls inne i längden och de förblir saftiga.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kladdkaka med chokladkolatäcke
Föregående
Kladdkaka med chokladkolatäcke
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddade potatisar
Nästa
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddade potatisar
Kladdkaka med chokladkolatäcke
Föregående
Kladdkaka med chokladkolatäcke
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddade potatisar
Nästa
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddade potatisar

Kommentera