Ingredienser
-
Kyckling + marinad
- 500 g Kycklinglårfilé
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Majsstärkelse
- 0.5 st Lime
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Såsen
- 1.5 dl Kycklingbuljong
- 3 msk Oystersås
- 1.5 msk Kinesisk soya
- 1 msk Farinsocker
- 1 msk Rapsolja
-
Grönsaker
- 2 st Morötter
- 2 st Paprika röd
- 1 sts Broccoli
- 1 st Lök
- 2 själkar Själkselleri
-
Övrigt
- 250 g Äggnudlar
-
Topping
- Sötsursås
- Sriracha
Steg
Kycklingwok med nudlar och grönsaker. God och lättlagad wok med kripsiga grönsaker och mör kycklignen. Kycklingen marineras i bland annat bakpulver som gör kycklingen mör och majstärkelse som ger kycklignen fin yta. I den här woken hade jag paprika, morot, broccoli, lök och själkselleri men det går bra att variera grönsakerna.
Steg
1 Färdig | KycklingenTärna kycklingen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen marineras medan du förbereder resten. |
2 Färdig | SåsenKoka upp en kycklingbuljongen och blanda ihop med resten av ingredienserna i en skål. Ställ åt sidan. |
3 Färdig | Grönsakerna och nudlarnaKoka nudlarna al dente och hacka och strimla alla grönsaker. |
4 Färdig | WokaStek kycklingen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. |
5 Färdig | ServeraServera nudelwoken och toppa förslagsvis med sriracha och sötsursås. |