0 0
Smashed potatoes med dill

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
900 g Delikatesspotatis
50 g Rumstempererat smör
1 knippe Dill
1 st Vitlöksklyftor
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smashed potatoes med dill

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Smashed potatoes med massa dill och smör. Smidigt och gott sätt att göra potatis på. Smashed potatoes passar perfekt som tillbehör till burgare, grillat, lax eller tapas!

 

Välj mindre potatisar. Ju mindre potatisar desto krispigare blir det.

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med smält smör som du blandar med pressad vitlök och finhackad dill. Spara lite dill att toppa med. Strö över flingsalt.

2
Färdig

Rosta potatisen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga.
Servera till valfri måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Sötpotatispommes i ugn
Föregående
Sötpotatispommes i ugn

Kommentera