• Hem
  • Bröd
  • Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda
0 0
Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
9.5 dl Vetemjöl
3 dl Vatten
3 msk Olivolja
1 tsk Salt
1 msk Strösocker
2.5 tsk Torrjäst
Fyllning
100 g Rumstempererat smör
3 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Persilja
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

Steg

Dela
Annons:

Vitlöksbrödssnurror – frasiga och goda. Gjorde dessa och serverade till tomatsoppa men det går lika bra att äta dem som de är eller servera till andra rätter!

Steg

1
Färdig

Värm upp vattnet (ca 50 grader) och blanda sedan ihop med torrjäst, socker och salt. Tillsätt sedan olivoljan. Arbeta degen i maskin eller för hand. Tillsätt hälften av mjölet och vänd sedan i lite åt gången tills du har en smidig med klibbig deg. Låt degen jäsa i en oljad bunke i ca 60 min. Mot slutet av jästiden kan du blanda ihop smör, vitlök, hackad persilja och salt (mängden salt beror på om du använder saltat smör eller inte).

2
Färdig

När degen har jäst - lägg över den på ett mjölat bord. Kavla ut till en rektangel. Bre fyllning över hela (spara lite att pensla med när de är klara). Vik sedan över degen och kavla ovansidan så att du får en ca 1 cm tjock deg. Skär 2 cm tjocka remsor. Ta en remsa och tvinna den. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20-25 min. Värm under tiden ugnen till 225 grader.

3
Färdig

Grädda vitlökssnurrona i mitten av ugnen i ca 12-15 min eller tills de är gyllene. Ta ut dem och pensla med vitlökssmöret. Servera direkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig morotspasta
Föregående
Krämig morotspasta
Marängtårta med hallon och blåbär
Nästa
Marängtårta med hallon och blåbär
Krämig morotspasta
Föregående
Krämig morotspasta
Marängtårta med hallon och blåbär
Nästa
Marängtårta med hallon och blåbär

Kommentera