0 0
Lyxig kanelbullegröt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 msk Smör
2 dl Havregryn
2 dl Mjölk
2 dl Vatten
Topping
1.5 msk Lönnsirap
1 tsk Kanel
Mjölk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lyxig kanelbullegröt

  • 15 min
  • Portioner 1
  • Lätt

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Krämig havregrynsgröt med havregryn som rostad i smör och sedan kokas upp långsamt. För att få en kanelbullesmak så toppar jag gröten med lönnsirap som jag blandar med kanel. Riktigt gott! Så nära kanelbullar man kommer i grötform.

Steg

1
Färdig

Koka gröten

Smält smöret i en kastrull. Rosta havregrynen i smöret på medelvärme tills de är lite gyllene. Tillsätt vätskan, sänk värmen och låt gröten sedan sjuda tills den är krämig. Rör om då och då.

2
Färdig

Topping

Blanda lönnsirap med kanel. Häll upp gröten i en skål, häll på mjölk och ringla sedan över kanelsirapen! Har du inte lönnsirap så funkar det säkert bra med en annan sort sirap!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med champinjoner, paprika, spenat och bruschettamix
Föregående
Pasta med champinjoner, paprika, spenat och bruschettamix
Krämig avokadomajonnäs
Nästa
Krämig avokadomajonnäs
Pasta med champinjoner, paprika, spenat och bruschettamix
Föregående
Pasta med champinjoner, paprika, spenat och bruschettamix
Krämig avokadomajonnäs
Nästa
Krämig avokadomajonnäs

Kommentera