0 0
Vegetarisk grönsakscurry med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 st Gullök
3 tsk Gul curry
1 tsk Chilipulver
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Strösocker
1 st Vitlöksklyftor
1 st Grönsaksbuljong
3 dl Mjölk
3 dl Grädde
1 st Paprika röd
2.5 dl Fryst majs
2.5 dl Ärtor
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarisk grönsakscurry med ris

  • 35
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Vegetarisk grönsakscurry med ris. En lättlagad och billig middag för hela familjen.  I den här curryn har jag paprika, ärtor och majs men det går även bra med broccoli eller blomkål t ex.

Steg

1
Färdig

Häll upp curry, gurkmeja, chilipulver och socker i en liten skål.
Tärna lök och paprika.

2
Färdig

Fräs löken i en djup panna i neutral olja tills den mjuknat något. Tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken. Vänd i paprikan och smula ner buljongen. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Låt sedan puttra i 5 minuter.

3
Färdig

Salta och peppra. Vänd i ärtor och majs och låt det bli varmt. Red eventuellt med majsstärekelse. Spä ut 1-2 tsk majstärkelse i 1-2 msk vatten och rör ner i såsen under omrörning så kommer den att tjockna.

4
Färdig

Servera

Servera med ris och gärna någon syrlig sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Toastbröd - recept på mjukt toastbröd
Föregående
Toastbröd – recept på mjukt toastbröd
Baklava med nutella och hasselnötter
Nästa
Baklava med nutella och hasselnötter
Toastbröd - recept på mjukt toastbröd
Föregående
Toastbröd – recept på mjukt toastbröd
Baklava med nutella och hasselnötter
Nästa
Baklava med nutella och hasselnötter

2 Comments Dölj kommentarer

Jag hade både fryst majs och frysta ärtor 😊 men är de tinade går det också bra, men det behövs inte

Kommentera