0 0
Vegetarisk pad thai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Fast tofu
2 st Morötter
150 g Vitkål
2 st Vitlöksklyftor
2 st Ägg
250 g Risnudlar 3 mm 3 mm
Pad thaisåsen
1.25 dl Farinsocker
4 msk Japansk soya
2 msk Limesaft
7 msk Tamarind
1 dl Vatten
Topping
1 knippe Salladslök
1 paket Böngroddar
2 dl Jordnötter
Chiliflakes
Lime

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarisk pad thai

  • 45
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pad thaisåsen

  • Topping

Steg

Dela

Vegetarisk pad thai. Supergod autentisk pad thai med tofu – föredrar du soyafileér går det bra att byta ut! Det som gör en pad thai icke vegetariskt är att pad thaisåsen innehåller fisksås. I det här receptet har jag uteslutit fiskåsen och ersatt med japansk soya och lime.

Mitt bästa pad thai tips är att blötlägga nudlarna och inte koka dem. När man kokar dem finns risken att nudlarna blir soggiga när de sedan tillagas i pannan. Ett annat tips är att inte skippa tamarindpastan. Det är grundsmaken i en pad thai. Du hittar tamarindpasta på välsorterade matbutiker eller asiatiska livs.

Jag har även recept på pad thai med kyckling och en smarrig pad thai sallad.

 

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Börja med att blötlägga nudlarna, de blir mycket godare att och blir inte överkokta när du sedan har dem i woken. Blöttlägg i ca 45-60 min i kallt vatten. Sila sedan av dem innan du slänger ner dem i pannan där de kommer tillagas klart. (du kan förbereda såsen och hacka alla ingredienser under tiden).
Hinner du inte blötlägga så koka dem snabbt - och sila sedan i kallt vatten.

2
Färdig

Förberedelser 2

Förbered alla ingredienser som ska vara i woken och användas som topping: Tärna och salta tofu och vitlök. Riv eller strimla morötter och vitkål. Hacka alla topping - salladslök och jordnötterna.

3
Färdig

Såsen

Smält sockret i en kastrull, tillsätt 1 msk vatten för att lättare smälta sockret. I vanliga fall används palmsocker men det går att ersätta mot brunt farinsocker. När sockret smält tillsätt då övriga ingredienser. Rör ihop och ställ åt sidan,

4
Färdig

Tillaga pad thaien

Jag gör pad thaien 2 portioner i taget. Alltså hälften av ingredienserna åt gången för att såsen ska fördelas jämnare och det ska vara lättare att blanda runt alla ingredienser. Jag rekommenderar att göra på det sättet men har du en superstor panna kan du köra allt på en gång.

5
Färdig

Värm på en wokpanna med olja stek all tofu tillsammans med vitlöken. När den är stekt - ta ut hälften. Till sätt hälften av kålen och morötterna och stek i 2-3 minuter. Tillsätt hälften av nudlarna och hälften av såsen. Dra allt åt sidan i pannan och knäck i ett ägg, täck ägget med lite nudlar. Låt det stekas i 30-40 sek och rör sedan runt allt. Tillsätt lite salladslök och jordnötter och rör ihop. Servera direkt! Repetera med resten av ingredienserna för att göra 2 portioner till.

6
Färdig

Servera

Toppa din pad thai med groddar, salladslök, jordnötter och chiliflakes och lime.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Föregående
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa
Nästa
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Föregående
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa
Nästa
Saftiga semlor med hemmagjord mandelmassa

One Comment Dölj kommentarer

Det här blev dagens lunch och middag i måndags och i tisdags och i onsdags och i torsdags och i fredags jag i torsdags och i fredags jag i torsdags och i fredags jag i torsdags och

Kommentera